Rövid időn belül új modellt mutat be az idén száz éves Aston Martin. Részleteket természetesen nem közöltek, de egy kis márkaismeret és nyomozómunka közelebb vihet a megoldáshoz. 

Nem mintha megkönnyítené a tippelést az Aston Martin sajátos modellfejlesztési stratégiája: kupéi a DB9-től a Vantage-on át a Vanquishig durván ugyanazzal a sziluettel, azonos elrendezésű vezetői környezettel készülnek: a film hatodik és huszonegyedik másodpercében felvillanó konkrétumok tehát az égvilágon semmit nem segítenek. 
Annál több információt tartalmaznak a film legelső kockái: az aszimmetrikus, dupla légbeömlők a V12-es Vantage gépházfedeléről ismerősek; a modell azonosítását a 13. másodpercben felvillanó ikerfényszóró is segíti. 
Ez a modell az Aston Martin sportkupé-kínálatának csúcsán áll (a DB9, illetve a Vanquish GT-ként szerepel a cég könyveiben), 6,0 literes, tizenkét hengeres motorja 517 lóerős, legnagyobb forgatónyomatéka 570 Nm, százra 4,2 mp alatt gyorsul, végsebessége 305 km/óra. A hírek szerint április vége óta nem vesznek fel új megrendelést az autóra, így elképzelhető, hogy a titokzatos újonc afféle búcsúszériát harangoz be.
Egyelőre az sem egyértelmű; hogy mennyit kell várnunk az aranyszínű újdonságra, az viszont már most borítékolható, hogy az idén százéves márka, amely a közelmúltban a CC100 bemutatásával kezdte meg az ünneplést, az év folymán még több meglepetést is tartogat majd nekünk.