Ha valaki lakóautóval jár vagy saját zárt stégje van a Balatonon, lapozzon, őt nem fogja érdekelni a hír. 

Mindenki más számára izgalmas újdonság azonban a Boatbox, amely nevéhez híven egyaránt szolgál csomagok szállítására és könnyed csónakázásra. 
Ahhoz képest, hogy a vegyes felhasználású tárgyak általában kompromisszumokat igényelnek, a Boatbox mindkét téren jól teljesít: kiviteltől függően 650 vagy 700 literes kapacitásával kifejezetten tágas, mint tetőbox, vízre téve pedig 175-165 kilóval terhelhető. Mindkét kivitel ugyanúgy 1,8 x 1 méteres, a különbség a dupla, illetve szimpla oldalfalban merül ki: előbbi több helyet igényel, de jobban teljesít a vízen. 
A kétrészes szerkezet fölső, leemelhető fele csupán 18-25 kilót nyom, úgyhogy akár egy ember is nekivághat a csónakázásnak – de előtte feltétlenül pakoljunk ki mindent a boxból, nehogy szemfüles tolvajok tegyék meg helyettünk. 
A zárható boxokhoz evezőket és fapadot mellékelnek, extraként motor vagy akár vitorlázat is vásárolható. Ezek nélkül is borsos persze az ára: az alapkivitel 550, a dupla falú 650 fontba kerül (186-220 ezer Ft), egy elektromos külmotor 179 fontba (60 000 Ft) kerül, 85 ezer forintnak megfelelő összegért a fekete fényezést tetszőleges színnel váltják ki. 
A postaköltség Angliából Magyarországra nagyjából 40 ezer forint – olcsónak tehát nem nevezhető, viszont hiánypótló, hasznos és jópofa.