A szerdai rövidke szuperspeciált követően csütörtökön már komolyabb szakaszokon hajtott a rali-világbajnokság mezőnye Argentínában. Kétszer teljesítették egy 27,09, illetve egy 51,88 kilométeres szakaszt.

Napközben még úgy tűnt, igen izgalmas csata alakul, ki, hiszen azt követően, hogy Sebastien Ogier 8,8 másodperc előnnyel nyerte az első – ködös – szakaszt, a következő gyorsaságin a Citroën versenyzői Mikko Hirvonen és Sebastien Loeb is gyorsabbak voltak nála. 3,6, illetve 6 másodperccel maradtak el a Volkswagenestől a napi féltávnál.

Az Argentin-rali első két napjáról szóló videós összefoglalót erre a linkre kattintva nézheti meg.

Délután azonban Ogier megnyerte mindkét szakaszt és lélegzetvételnyi előnyhöz jutott a francia csapat versenyzőivel szemben. A Citroën versenyzői a keményebb keverékű abroncsot választották, ami elmondásuk alapján nem kielégítő tapadást biztosított a Volkswagen által választott lágyabb gumikkal szemben.


Ogier veri Loeböt Argentínában 2 Az utoljára három hónapja ralizó Loeb egyelőre nem találta meg korábbi formáját. A második szakaszra ezért a mérnökök javaslatára átállította autóját Hirvonen beállításaihoz. Ettől ugyan nem érzi komfortosabban magát, de javultak az eredményei, a negyedik szakaszon a harmadikról a második helyre lépett előre.

Egyelőre úgy tűnik a fenti három versenyző esélyes a dobogóra, mert a negyedik helyen álló Jari-Matti Latvala egyre jobban lemaradt. Bár két szakaszon is abszolút második időt autózott a kézifék hibája, illetve a délutáni hosszabb szakaszon túlságosan elkopó lágy abroncsai miatt hátrányba került.

Az ötödik helyen Jevgenyij Novikov áll, azt követően, hogy Mads Ostberg kiesett ugyanonnan. A norvég a csütörtöki harmadik szakaszon talált el egy nagyobb követ, ami eltörte a kormányösszekötőt és az egyik első féltengelyt autójában. Komoly hátránnyal a 11. helyről folytathatja holnap.

Dani Sordo valamelyest jobban járt, ő a második szakaszon a félreértett navigátori információ nyomán felborult a DS3-assal, be tudta fejezni a szakaszt, de nem működött a szervórásegítés, így jelentős időt veszített. Tizedik helyen áll.
Ogier veri Loeböt Argentínában 3 A 2013-as Argetntin-rali állása csütörtök után (5/14 szakasz):

1. Sebastien Ogier    Volkswagen Polo R WRC 1óra 57perc 14,1mp
2. Sebastien Loeb    Citroën DS3 WRC +16,3mp
3. Mikko Hirvonen    Citroën DS3 WRC +18,1mp
4. Jari-Matti Latvala    Volkswagen Polo R WRC +40,7mp
5. Jevgenyij Novikov    Ford Fiesta RS WRC +1p 37,7mp
6. Andreas Mikkelsen    Volkswagen Polo R WRC +1p 55.1mp
7. Thierry Neuville        Ford Fiesta RS WRC +2p 12,5mp
8. Martin Prokop           Ford Fiesta RS WRC +6p 41,4mp
9. Gabriel Pozzo    Ford Fiesta RS WRC +10p 10,3mp
10. Dani Sordo                 Citroën DS3 WRC +10p 32,6mp

Pénteken újabb öt szakasszal folytatódik a rali-világbajnokság.