All-in Gépjármű Biztosítás néven futó termékével a cascóval szemben kínál alternatívát az Aegon azon autótulajdonosoknak, akik használt és viszonylag kis értékű autójukra eddig a magas biztosítási díjak miatt nem kötöttek cascót.

Nem kötünk cascót


Minél idősebb egy autó, annál kevésbé kötnek rá cascót Magyarországon: míg a 2010-2011 között gyártott gépjárműveknél a cascót kötők aránya majdnem 80%, addig a 2009-es gépjárműveknél ez már csak 60%, a 2005-ös gépkocsiknál pedig már csak 40%. Minél idősebb gépjárművet vásárol valaki, annál kevésbé valószínű, hogy cascót is köt a vásárláskor: az egyéves autóknál ez az arány 50%, a 2-5 éves autóknál 30% körül van, míg a 8 évesnél idősebb autóknál az arány már alig 10%.

Az Alli-in biztosítást tavaly év végén vezette be a biztosító azzal a céllal, hogy egyetlen csomagban kínáljon minden olyan biztosítást, amely az autózással és az utazással kapcsolatos. Idén – az ügyfelek visszajelzései alapján – a szolgáltatások körét több, a biztosítási piacon újdonságnak számító elemmel bővítették ki.

Az autótulajdonos összeválogathatja az igényeinek legmegfelelőbb biztosítási szolgáltatásokat, így a biztosítás teljesen autóra és élethelyzetre szabható. A most bevezetett legfontosabb újdonság a gépjármű-törés összegbiztosítás. Ezzel a szerződő pontosan meghatározhatja, milyen összegű kártérítésre tart igényt: a gépjármű piaci értékének 40 vagy 60 százalékát nevezheti meg.

A konstrukció lopás, tűz és jégverés ellen is biztosít, ám tartalmaz olyan biztosítási elemeket is, amelyek a hagyományos cascónak nem részei. Így például lehetőség van a garázsépület biztosítására is, biztosítható a szélvédőkár – akár önrész nélkül is -, és munkanélküliség esetére díjmentesítő szolgáltatás vehető igénybe. Ez utóbbi azt jelenti, hogy ha a szerződő elveszíti a munkahelyét, a biztosító háromhavi biztosítási díjat jóváír a szerződésén.

A piacon ugyancsak újdonságnak számít a kátyúk, a vadkár, a rágcsálók jelentette kockázatokra is köthető biztosítás, de fedezetbe vonható mindezeken kívül a rendszám és forgalmi engedély elvesztéséből, azok pótlására szolgáló költségek térítése is.
 
Az All-in gépjármű-biztosítás legfeljebb 5 millió forint értékű személygépjárművekre köthető. Az önrész mértéke lopás, tűz és jégverés esetén 10, töréskár esetén 15 százalék.

Forrás: Aegon