Egy biztonsági kamera felvétele szerint a járművezetők negyven percen át nem segítettek Észak-Indiában egy segítségért könyörgő férfinak, aki közlekedési balesetet szenvedett családjával. A tragédia két halálos áldozatot követelt – írták kedden az indiai napilapok, amelyek a sérültekkel szembeni teljes közönyre világítottak rá.

Az indiai televízió hétfő este mutatta be azt a vasárnap készült videót, amelyen egy férfi látható Dzsaipúrban egy úton azután, hogy egy teherautó nekiütközött motoros járművének, amelyen rajta kívül még a felesége és két gyermeke utazott. A 26 éves nő és a pár 8 hónapos kislánya a helyszínen belehalt sérüléseibe. A férfi és négyéves fia szintén megsérült, és segítségért kiáltottak. Számos autós is elhaladt mellettük, de végül csak negyven perc elteltével kaptak segítséget egy önkormányzati alkalmazottól.

Az elhunyt feleség nagybátyja a francia hírügynökségnek azt mondta: szégyen, hogy az emberek közömbössége két ember életébe került. Közlekedési szakértők szerint a halálos kimenetelű indiai közúti balesetek áldozatainak fele megmenthető lenne, ha időben jutnának orvosi segítséghez. 2011-ben több mint 130 ezren vesztették életüket az indiai utakon, ami óránként 15 halottat jelent.

A Volkswagen már árulja az 1 litert fogyasztó autóját. Kíváncsi rá, hogyan érték el ezt a fogyasztást? A Cég vezetője Magyarországon tartott előadást a Volkswagen XL1-ről.

(Forrás: MTI)