Kutya gázolt embert 1
Kutya gázolt embert 2

Kutya gázolt embert

Kutya gázolt embert

Kutya gázolt embert 4
Fotó megosztása:
Kutya gázolt embert 5


Fura esetről ír az amerikai sajtó. Egy kutya elgázolt egy gyalogost, autóval. Állítólag az állatot a gazdája magára hagyta a járó motorú kocsiban, az eb pedig addig fészkelődött, míg véletlenül sebességbe lökte a váltó karját.

Az autó elindult lassan, egy arra járó férfi pedig észrevette a gondot, és a kocsi elé állva megpróbálta megállítani. Túlbecsülte saját erejét: az autó nekilökte egy parkoló szabadidő-autónak, a férfi pedig úgy beverte a fejét, hogy eszméletlenül terült el, és úgy is találtak rá.

Sérülése nem súlyos, de a férfi azért kórházi kezelésre szorult – adta hírül a Yahoo amerikai hírportál.
 
Nem először hallunk ilyet, de a többihez hasonlóan a Pennsylvania államban, York városában történt eset is kissé hihetetlen. A legtöbb automata váltó esetében nem elég a kart húzni, a fékpedált és egy gombot is nyomni kell, hogy sebességbe tegyük. Manuális sebességváltóval szerelt autónál pedig a kuplungpedál megnyomása nélkül sebességbe rakni szintén nem hétköznapi mutatvány.

Az lehetne a kézenfekvő, ha a tulajdonos – rögzítés gyanánt – sebességben hagyta a kézi váltós autót és a kutya üresbe lökte, úgy elgurulhat. Akkor viszont a motor nem járhat.

Ti mit gondoltok, mi történt?