Egy éve holtan találtak egy férfit Szeghalomban, az Árpád utca végén lévő Ó-Berettyó-csatorna partján. A helyszíni orvosi vizsgálat megállapította, hogy a tragédia kihűlés miatt következett be – számolt be az esetről a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.

A közigazgatási eljárás során pedig kiderült, hogy az elhunyt valószínűleg közlekedési balesetet áldozata lett, erre utaló sérülések voltak rajta. A rendőrség adatgyűjtésbe kezdett, ellenőrizte és elemezte az információkat, hogy kiderüljön, mi történt valójában.

A nyomozás adatai szerint az elhunyt férfi 2012. március 26-án este az úttesten gyalogolt, amikor elütötte egy autó. A sofőr ezután az eszméletlen sérültet betette az autójába, elvitte, elrejtette a csatornánál, és elhajtott. Próbálta azt a látszatot kelteni, hogy a férfi saját maga ment el a csatornához, és esett bele a vízbe. Ez azonban nem így történt, ráadásul a szakértői vélemény szerint a rövid időn belül megkezdett orvosi kezelés megmenthette volna a férfi életét. A férfi – mivel nem kapott orvosi segítséget – életét vesztette, holttestét 2012. március 28-án reggel találták meg.

Az egy éve történt eset gyanúsítottját, B. Györgyöt kedden előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság.

A 46 éves férfi ellen segítségnyújtás halált okozó elmulasztása bűntettének megalapozott gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást. A rendelkezésre álló adatok szerint a sofőr igyekezett mindent megtenni, hogy a gázolásra ne derüljön fény.
    
Mit érdemel szerintetek az autós?