Bár Sebastien Ogiernek még egy becsukott kapuval is meg kellett küzdenie, de a Volkswagen versenyzője szombaton sem adott esélyt ellenfeleinek, hét szakaszból hatot megnyert. Pedig igazából nem volt hova rohannia a Mexikó-rali harmadik napján.

Szombat reggel ugyan még félpercnyire üldözte őt Mads Ostberg, de a norvég az első szakaszt követően kiesett a versenyből.  A Fiestában az első szakaszon meghibásodott a kuplung, amivel még tovább tudott versenyezni Ostberg, de az összekötő szakaszon elment a töltés is az autóból, így számára nem volt tovább. Ezzel Mikko Hirvonen örökölte meg a második helyet, igaz egy percnyi hátránnyal.

“Ez a legnagyobb csalódásom, ami valaha a raliban történt” – mondat Ostberg. “Nagyon frusztráló miután egy ilyen jó eredményért harcoltunk”


Ogier agyonveri a mezőnyt 2 Ogier viszont továbbra is keményen hajtott, az egyetlen dolog, ami megállította az a 18. szakaszon egy kapu, amelyet becsukva talált maga előtt a szakaszon. Navigátorának Julien Imgrassiának ki kellett szállnia és kinyitna, hogy tovább tudjanak hajtani. (videó legalul)

Ám még ez sem jelentett volna túl nagy gondot, mivel ugyanezen a szakaszon Hirvonen begyűjtött egy defektet, és azzal további két perc hátrányt. Ráadásul később a felügyelők a GPS adatok és a fedélzeti kamera felvételei alapján 40 másodpercet jóváírtak Ogiernek, aki így a nap végén több mint háromperces előnnyel mehetett pihenni.

“Talán valaki nem akarja, hogy nyerjek” – viccelt Ogier a kapuval. “Még hátra van egy nap, illetve reggel a verseny leghosszabb szakasza, szóval továbbra is összpontosítanunk kell. Jó ritmusban akarok vezetni és élvezni szeretném.”
Ogier agyonveri a mezőnyt 3 Vélhetően, ha holnap önmaga árnyékaként vezet, Ogier akkor is megnyeri a versenyt, talán csak egy defekt vagy műszaki hiba állíthatja meg. A második helyért viszont még izgalmas csatát láthatunk, hiszen a defekt következteében a harmadik helyezett Thiery Neuville 7.5 másodpercre megközelített Hirvonent.  A fiatal belga előrébb is lehetne, de napközben gondja volt az autó túlmelegedésével.

Várhatóan mögöttük alig változik majd a sorrend, hiszen nagy időkülönbségekkel követik egymást a versenyzők. A hatodik helyezett Ken Blocknak kell igyekeznie, miután Chris Attkinos vészesen közeledik hozzá. Az ausztrál autójában még péntek reggel tört el a kormányzás egyik eleme, ami miatt a 15. helyre szorult, de azóta folyamatosan zárkózik és már csak 26,7 másodperc választja el az amerikai videómágustól.  

Jari-Matti Latvala pénteki kiesését követően szombatra azt a feladatot kapta, hogy ismerkedjen a Polo R WRC-vel, próbáljon ki különféle beállításokat. A finn versenyzőnek ez olyan jól sikerült, hogy szakaszt nyert és háromszor is második volt. Előrébb azonban így sem lépett a 16. helyről, hiszen hátránya 53 percnyi.

A 2013-as Mexikó-rali állása szombatot követően (20/23 szakasz):

1.  Sebastien Ogier      Volkswagen         3ó38p02.2mp
2.  Mikko Hirvonen       Citroën                + 3p32.4mp
3.  Thierry Neuville       M-Sport Ford       + 3p39.9mp
4.  Dani Sordo             Citroën               + 5p25.2mp
5.  Nasszer Al-Attiyah  M-Sport Ford        + 6p13.9mp
6.  Ken Block              Hoonigan Ford      + 9p37.1mp
7.  Chris Atkinson        Abu Dhabi Citroën + 10p03.8mp
8.  Benito Guerra         CRT Citroën         + 10p40.9mp
9.  Martin Prokop         Czech Ford          + 12p02.3mp
10.  Jevgenyij Novikov  M-Sport Ford       + 16p21.9mp

A részletes eredményekért kattintson erre a linkre!

1:20-nál az ominózus kapu:

Vasárnap hátrom szakasz, összesen 55 gyorsasági kilométer vár a rali-világbajnokság mezőnyére Mexikóban.