Ha egy világrekorddal kombinált életművet szeretnénk ünnepelni, a csokor szegfű meg a doboz bonbon viszonylag snassz ajándék. Márpedig Sébastien Loeb és navigátora, Daniel Elena a tavalyi bajnoki cím begyűjtésével – ismét – új fejezetet nyitottak a rali világbajnokság történetében: előttük soha egyetlen páros sem tudott kilencszer a dobogó csúcsára állni az évad zárásakor, és mivel Loeb kvázi visszavonult, egy ideig várhatóan marad is ez a rekord. (Persze 8,7,6,5 rali-vb címet sem nyert más)

Egy ilyen eseményre még a marcipánnal bevont formatorta is uncsi lett volna, ezért a Citroën a többek között szemléltető makettek készítésével is foglalkozó Funky Lemon Designhoz fordult, hogy csinálnának már valami egetrengetőt. És lőn:

Az elkészült terepasztal a kilenc bajnoki címnek állít emléket, a világ legnevesebb ralijaiból vett helyszínekkel és momentumokkal. A bajnokok Citroënjei egytől egyig megjelennek, a 2004-es Xsarától kezdve a C4-eseken át a legfrissebb DS3-ig. A bal alsó sarokban elrajtoló életpálya-futam útvonala havon és murván, birkanyájak és kerékpárosok között, városokon és pocsolyákon át vezet. A rendkívül részletesen kidolgozott élőképekből csupán egy dolog hiányzik: az alkotók bocsánatos mulasztással nem applikáltak mini-Loeböt és pirinyó Elenát az 1:43-as léptékű autókba.
Nem angolok lettek volna persze az elkövetők, ha két hónapon át tartó munkájukba nem tesznek egy furcsa csavart: a terepasztalt úgy formázták meg, hogy az pontosan ráilleszthető az aktuális versenyautóhoz (lazán) köthető DS3 orrára-tetejére…