Hírnek nem újdonság, hogy az új generációs A3 kabrió alapjait az eddigi ferdehátú modell helyett a Magyarországon gyártandó szedán adja, fotón látni azonban mégis más a végeredményt. Az elsősorban az amerikai piac igényei miatt, másrészt a vászontetős A5-höz való alkalmazkodásképpen lépcsősített kabriót skandináv körútján fotózták le.

Igen ám, csakhogy a képeken nem az A3 kabrió látható, hanem az S3. Ezt egyértelművé teszi a kétszer kettő kipufogóvég, ami egyben azt is jelenti, hogy a LED-csíkos fényszórók mögött a ferdehátú S3-ban megjelent, 300 lóerős 2.0 TFSI motor dolgozik, illetve hogy a képen látható tesztjármű szinte bizonyosan összkerékhajtású.

A képek a szedán fotóinál érzékletesebben mutatják a hátsó lámpatest szintén diódás elemekkel megoldott szerkezetét, az utastérbe bepillantva pedig felismerhető a műszerfal fölé magasodó, vékony MMI képernyő.

Ahogy korábban megírtuk, csaknem két évnek kell eltelnie, mire megérkezhet a piacara Audi A3 kabrió. Elődje a fix tetős verzió motorválasztékának felső szegmenséből szemezgetett; ez vélhetően ezúttal is így lesz, ezért 1,4-es és 1,8-as turbós benzinmotorokra (122-180 LE), illetve a 2,0 literes (150 LE) dízelre számíthatunk. Az S3 a legújabb trendet követve az alapverzióval egy időben vagy minimális késéssel mutatkozhat be.

Az A3 kabrió elődjéhez hasonlóan vélhetően Magyarországon készül majd.