Elvetette az ír igazságügyi miniszter Kerry megye önkormányzatának tervét, amely alapján magányos idős embereknek bizonyos feltételekkel megengedték volna, hogy esténként a kocsmából hazafelé kapatosan is vezethessenek autót.


Mint azt a minap megírtuk az önkormányzat ülésén öten szavaztak a meghökkentő javaslat mellett – mindannyian kocsmárosok, vagy volt kocsmárosok. A szavazáson hét “megyeatya” tartózkodott, tucatnyi pedig nem tartózkodott a teremben, mert el se ment az ülésre – írta a The Daily Telegraph című brit lap.

A javaslattal Danny Healy-Rae tanácsos rukkolt ki. Indoklása szerint az autóvezetői szeszhatár megemelése hangulatjavító lenne: segítene azokon az öregeken, akik magányosan tengetik napjaikat otthon és búskomorságba esnek, viszont eljárnának kocsmázni, ha utána haza is hajthatnának autójukkal. Healy-Rae rámutatott arra, hogy gyér forgalmú utakat használnának, és csak nagyon lassan szabadna haladniuk.

Az önkormányzati határozat Alan Shatter igazságügy-minisztere elé került azzal a kérelemmel, hogy adjon ki külön vezetői engedélyt az eldugott vidéki helységekben lakó öregek számára. Az AP hírügynökség jelentése szerint azonban a miniszter csütörtökön a parlamentben “súlyos felelőtlenségnek” nevezte és elvetette a bizarr ötletet.

Az igazságügyi miniszterhez hasonlóan sokan mások is veszélyesnek és megvalósíthatatlannak minősítették a vidéki kocsmárosok és exkocsmárosok által elfogadtatott helyi jogszabályt.

Forrás: MTI