Csúcsmodelljei helyett kisautóihoz, a Spark és Aveo típusokhoz ajánlja új okostelefonos alkalmazását a Chevrolet. A nemzetközi szórakoztató-elektronikai szakkiállításon (CES) bemutatott TuneIn az autók fedélzeti Chevrolet MyLink rendszerével kommunikálva biztosítja a felmérhetetlenül gazdag választékot: az eleve kihasználhatatlanul sokszínű műholdas rádiórendszerek pár száz csatornás kínálatával szemben itt hetvenezer adó közül válogathatunk.

A zavarba ejtő bőségtől eltekintve a várhatóan még idén bevezetésre kerülő TuneIn használata egyszerűnek ígérkezik: miután az ingyenes letölthető alkalmazást telepítettük telefonunkra, azt összekapcsoljuk a MyLinkkel, és máris elárasztanak bennünket a helyi-, nemzetközi- és internetes rádióadások. A programok között kereshetünk a sugárzás helye, a műsor jellege és elnevezése, az állomástípus, illetve hívójel alapján.

Sleepless in Seattle - hamarosan talán az itthoni dugókból is

Sleepless in Seattle – hamarosan talán az itthoni dugókból is

Sleepless in Seattle – hamarosan talán az itthoni dugókból is

Bár a Chevrolet némileg szűkszavú közleménye erre nem tér ki, feltételezhető, hogy a TuneIn a Chevrolet MyLink európai verziójával is kompatibilis lesz – ez az Aveo, a Cruze, valamint később a Trax modellek esetében lesz érdekes kérdés. A MyLink egyébként a konnektivitás kétpólusú világában a sokoldalúbb rendszerek közé tartozik, hiszen az Android és iPhone rendszerek mellett támogatja a Blackberry-t, valamint bizonyos Symbian, illetve Microsoft Windows Mobile operációs rendszerű készülékeket is. A MyLink palettája idén várhatóan további két alkalmazással bővül: az egyik az iOS 6-ot futtató készülékekről elérhető Siri, a másik a BringGo navigációs szolgáltatás valós idejű útvonal-információval és Google helyi keresés funkcionalitással.