Bár egyre-másra jönnek a hírek arról, hogy az elektromos autózás forradalmának lendülete megtörni látszik (a Toyota leállt csak a hibridekre koncentrál, a jelentősebb piacokon minimális az elektromos autók számának növekedése), azért a nagy gyártók érzik, hogy nem veszett ügy ez a villamosítás. A Mercedes-Benz elektromos B-osztálya például már közlekedik – igaz, megvenni nem lehet, csak tesztüzemben kapta le egy lesifotós.

Az elektromos autók egyik gyenge pontja a környezeti hőmérséklet csökkenésével rohamosan zsugorodó hatótáv. Épp ezért lehet fontos a Mercedesnek, hogy az itthon csak kecskeméti, magy magyar Merciként emlegetett B-osztályból épített (a képek tanúsága szerint nagyon is szériaérett kidolgozású) elektromos autót Skandinávia zord telében tesztelje.

Az autoevolution képein a kocsi egy szabványos, 230 voltos konnektorból tankol, de a Párizsi Autószalonon bemutatott koncepció alapján úgy tudjuk, gyorstöltő rendszerrel is felszerelték, amivel egy órán belül tölthető úgy 100 kilométerre elegendő energia az autóba.

A 136 lóerős villany-Merci természetesen lítium-akkumulátoros, teljesen feltöltve hatótávolsága optimális viszonyok között 200 kilométer.

Figyelem, Nyereményjáték a Vezess.hu Facebook oldalán! Ha szeretnél egy raliról szóló, fotókkal teletömött, gyönyörű könyvet, ne habozz, játssz! RÉSZLETEK ITT!