Hangulati okokból megőriztük az eredeti sajtóközlemény nyelvi sajátosságait. Tehát: január negyedikén, az M6-M8 autópályák csomópontjában megállításos sebesség-ellenőrzést végeztek az Iváncsai Autópálya-alosztály munkatársai. 10 óra 30 perc körül egy nagy sebességgel közeledő Audi személygépkocsira lettek figyelmesek.

Megállapítást nyert a 175 km/óra

A sebességmérő-készülék 175 km/h-t mutatott, ami önmagában sem kis sebesség, különösen akkor, ha 80 km/órás sebességkorlátozásnál hajtanak ennyivel. A gépkocsi megállítását követően megállapítást nyert, hogy a 30 éves férfi szabálysértési előélete nem makulátlan, tavaly júniusa óta – fél év alatt! – 14 büntetőpontot gyűjtött össze, mindet gyorshajtás miatt.

Az intézkedő rendőrök tájékoztatták, hogy a 175 km/órás gyorshajtás miatt 200 000 forintos közigazgatási bírságot szabnak ki rá és 8 úgynevezett szabálysértési előéleti pontot rónak ki az illetőre. A gyorshajtó ezzel túllépte a törvényben meghatározott 18 előéleti pontot, ami vezetői engedélyének bevonását és utánképzésre kötelezését jelenti. Leghamarabb 6 hónap múlva kaphat újra érvényes vezetői engedélyt. Bízunk benne, hogy mikor újra volán mögé ülhet már nem száguldozik ennyire.

Forrás: Police.hu

Figyelem, Nyereményjáték a Vezess.hu Facebook oldalán! Ha szeretnél egy igényes, raliról szóló, fotókkal teletömött, gyönyörű könyvet, ne habozz, játssz! RÉSZLETEK ITT!