Egy Franciaországban bemutatott kampányanyag alapján feltételezhető, hogy a Škoda 2013-ban hat különböző új modell bevezetését tervezi.


Az új Rapid, és az idén érkező következő generációs Octavia és annak kombiváltozatának érkezésével már lehúzhatunk három autót az egyelőre még misztikus hatos listáról, azonban még csak találgatni lehet, hogy melyek lesznek a további újdonságok.

Feltételezhetően a márka kínálatában fog szerepelni a következő évtől az új Octavia sportváltozata, az RS, a Yeti felfrissített utódja, és talán a Škoda zászlóshajójaként emlegetett Superb is megújul. Nem kizárt az sem, hogy a VisionD tanulmányautót is felhasználják majd a jövőben, ami a Rapid ferdehátú ötajtós modelljét jelezte előre. 

A Škoda 2018-ig legalább évi 1,5 millió darabra szeretné emelni értékesítéseinek számát világszerte, ezzel járulva hozzá a VW-konszern világelsőségét célzó terveihez.

Azonban ez még csak találgatás részünkről. Elképzelhető, hogy az utóbbi időben évről évre nagyobb profitot termelő Škoda az új kategóriájú Rapid és Octavia bevezetése mellett idén ismét egy régebbi, már a század előtt felhasznált névvel ismerteti meg a vásárlóközönséget. Lehetséges, hogy találkozhatunk például új Popularral is a közeljövőben?