A BKK közleménye szerint a gépkocsiforgalmat is érinti az átalakítás: “Teljes szélességben lezárásra kerül a már korábban lezárt közúti aluljáró Erzsébet híd irányú felhajtó rámpája és a tér északi járdája közötti buszfolyosó, a jelenlegi Buda irányú autóbusz-megálló. A lezárt területre csak az építési forgalom hajthat be, a célforgalom az Astoria felől érkezve, az aluljáró felhajtóját balról megkerülve közelítheti meg a Kígyó utca végénél kijelölt rakodóhelyet.”

Az életbe lépő ideiglenes forgalmi rend szerint a munkaterület mellett a közúti forgalom számára mindkét irányban megmarad 2-2 forgalmi sáv, azonban a buszsávok lezárása miatt a téren az autóbuszok is ezeket a sávokat használják majd, ezért a forgalom lassulására lehet számítani.- közölte a BKK

A gyalogos forgalmat is érinti, hogy a január 7-én, hétfőn reggel 9 órától Buda felé a Kossuth Lajos utcai közúti aluljáró melletti buszfolyosó, valamint a metró aluljáróból az ide vezető (Petőfi Sándor utca irányú) lépcső lezárásra kerül, így a Kossuth Lajos utca északi oldalán csak a Városház utca felé eső lépcső lesz használható.

A meglévő gyalogosjárda szűkössége miatt az eredeti, Ferenciek tere M elnevezésű megállóhely helyett két ideiglenes megállóhely kerül kialakításra, így a 7-es, 7E jelzésű, 173-as, 173E és 233E jelzésű, valamint a 907-es, 908-as, 956-os, 973-as, 990-es jelzésű autóbuszok számára az eredeti megállóhelytől kb. 150 méterre, a Városház utca kereszteződése előtt ideiglenes megálló létesül. Az 5-ös, 8-as, 112-es, 178-as, 239-es jelzésű autóbuszok részére az eredeti megállóhelytől kb. 100 méterrel hátrébb, a Városház utca kereszteződése után, a gyalogos aluljáró lépcsőjénél kerül kialakításra az ideiglenes megálló.

Forrás: BKK