A Budapesti Közlekedési Központ az ünnepek alatt is folyamatosan biztosítja a közösségi közlekedést. December 24-én 16 óra után az éjszakai járatok közlekednek, Szilveszter éjjelén pedig jelentősen sűrítik, megduplázzák az éjszakai járatokat Budapesten.

Karácsony

2012. december 24-én, hétfőn a járatok a szabadnapi (szombati) menetrend szerint közlekednek 16:00 körülire tervezett utolsó indulásukig. Délutántól az utasok az éjszakai járatokkal utazhatnak. Az utolsó metrószerelvények 15:25-kor érkeznek a Deák Ferenc téri állomásra, ahol az M2 és M3 vonatai kölcsönösen bevárják egymást, majd 15:30-kor indulnak tovább, így biztosítva az átszállást.

Parkolás

A főváros várakozási övezeteiben 2012. december 22-től 2013. január 1-én üzemzárásig nem kell fizetni a várakozásért. Ez alól kivétel az I. kerületben a Budai Vár és a Citadella alatti parkoló, a II. kerületben a Szilágyi Erzsébet fasor Pázsit utca és Házmán utca közötti szakasza (Budagyöngye üzletközpont előtti parkoló), a III. kerületben a Flórián üzletközpont melletti parkoló, a XIII. kerületben a Margitszigeten lévő parkoló, a XIV. kerületben az 56-osok tere Hősök tere és Benczúr utca közötti szakasza, ahol a megszokott rend szerint kell fizetni a várakozásért.

Az 56-osok terén kijelölt autóbusz parkoló működése a Mikulásgyár jótékonysági rendezvény miatt 2012. december 27-én 24 óráig szünetel, a járművek 2012. december 28-án 0 órától használhatják ismét a parkolót.

A fentieken túl a BKK által üzemeltetett őrzött, fizető P+R parkolókban (Hűvösvölgy, BKV végállomás, Újpest-Városkapu metróállomás, Kőbánya-Kispest metróállomás) is a megszokott rend szerint kell fizetni a várakozásért.