Komárom város ipari parkja újabb munkahelyeket teremtő autóipari beruházóval gyarapodott: a Racemark International Kft. 2013 első negyedévben indítja a prémium autómárkáknak beszállító szőnyegmegmunkáló üzemét a Duna-parti városban. Az amerikai székhelyű, 1964-ben alapított vállalat referencialistáján szerepel az Audi, a BMW, Bentley, Honda, Jaguar, Mercedes, MINI, Mitsubishi, Porsche. Volkswagen márka. Az egy éve elhunyt Saab autóiba is ők szállították a szőnyegeket, üléskárpitokat.

A projektért 4 ország versenyzett, az 1,8 millió eurós beruházás 51 új munkahelyet fog teremteni 2013 végére. A beruházó további létszámbővülést is előirányzott, amennyiben a meglévő ügyfélkör mellé más prémium gyártókkal is sikerül neki beszállítói megállapodásra jutni. A Racemark International eddigi egyetlen európai termelő egységét telepíti át Magyarországra, Svájcból.

A befektetési projekt előkészítésének során például a helyszín kiválasztási folyamatot, az ingatlancégekkel történő kommunikációt, a helyi hatóságokkal és a polgármesteri hivatallal való közvetlen tárgyalásokat, a pénzügyi forrásszerzéshez szükséges banki tárgyalásokat, a munkaügyi hivatallal való munkaerő felvételi tárgyalásokat a Nemzeti Külgazdasági Hivatal segítette, a hivatal tanácsadói feladatokat is ellátott.

(MTI)