Elrabolták Nigéria déli részén, a Niger folyó deltájában a Hyundai dél-koreai nagyvállalat négy dél-koreai és két helyi alkalmazottját – közölték kedden a dél-koreai külügyminisztérium illetékesei.

Hétfő délután Bayelsa államban, Odioma falutól nem messze fegyveresek motorcsónakokon hurcolták el a munkásokat egy építési területről. Az egyik nigériait később elengedték.
    
A Niger folyó torkolatvidéke a nigériai kőolaj-kitermelés központja. A térségben rendszeresek az emberrablások. Egyes helyi csoportok a kőolajvagyonból befolyó bevétel igazságosabb elosztását követelik, ugyanakkor az emberrablások áldozatai szinte kivétel nélkül külföldiek, akiknek az elengedéséért rendszerint tetemes váltságdíjat követelnek az emberrablásokra szakosodott bandák.
   
Korábban egy másik dél-koreai óriásvállalat, a Daewoo több munkása is emberrablás áldozatául esett Nigériában, de minden esetben 7-10 napon belül kiszabadultak, feltételezhetően váltságdíj fejében.
Nemrégiben két libanonit hurcoltak el egy telephelyről a térségben.
   
A nigériai pénzügyminiszter 83 éves anyját is a Niger folyó deltájában rabolták el a múlt héten, és öt napig fogva tartották. Az idős asszonyt pénteken elengedték, egyes hírek szerint váltságdíjat fizettek érte.

Forrás: MTI