Több mint harmincan megsérültek egy thaiföldi autógyártó cég díjátadó ünnepségén, amely ismeretlen okból a résztvevők közötti csetepatévá fajult – közölte szombaton a thaiföldi rendőrség és média.

Az AutoAlliance Thailand – az amerikai Ford Motor Company és a japán Mazda Motor Corporation egyesvállalata – gáláját a Bangkoktól 100 kilométerrel délkeletre lévő Chonburi egyik éttermében tartották péntek este, a rendezvényre a cég négyezer dolgozója volt hivatalos. Amikor a díjak átadására került sor, a színpad közelében néhány férfi poharakkal és palackokkal kezdte el dobálni egymást, sőt volt, aki még házi készítésű gránátot is “bevetett”.

“Vacsoráztak és közben sokan lerészegedtek” – mesélte egy rendőrtiszt, aki segített a rend helyreállításában. “A dolgok akkor harapództak el, amikor néhányan üvegekkel kezdték el dobálni egymást” – tette hozzá, megjegyezve, hogy minden évben előfordul hasonló incidens.

A The Bangkok Post című thaiföldi napilap tájékoztatása szerint még lövések is eldördültek a rendezvényen. Azt nem lehet tudni, mi váltotta ki a dulakodást, amelyben több mint harmincan megsérültek, egyiküket válságos állapotban szállították kórházba.