Egy helyett két új pilótát igazolt az M-Sport, a 2012-ig a Ford gyár csapatát menedzselő brit alakulat. Thirerry Neuville és Jevgenyij Novikov is aláírt a Ford helyett Katar által támogatott M-Sporttal. Novikov egyszerűbb eset, ő már idén is az M-sporttól bérelt autóval versenyezett, most hasonló autóval indulhat, de megkapja mindazt a támogatást, amit egyébként csak gyári versenyzők. Mind a 13 versenyen képviselheti Katart.

Neuville viszont a Citroën felfedezettje, csapat vezetője Yves Matton korábban azt mondta, hogy 90%-os esélye, hogy a versenyző náluk folytatja, ő mégsem marad. Állítólag azért nem, mert hosszú távon előnyösebb az M-Sport ajánlata. A Citroënnél kilenc versenyen indulhatna 2013-ban, míg a briteknél az összes futamon, illetve állítólag a francia alakulat 2013 végén kiszáll a sportból.

 

Bár a Citroën 2008 óta verhetetlen a bajnokságban, Sebastien Loeb távozásával, illetve a Volkswagen érkezésével más felé kacsingatnak. Ha az igazgatótanács jóváhagyja, 2014-2015 környékén a túraautó világbajnokságban indulnának, Loeb vezetésével.


 

Nem meglepetés Thierry Neuville érkezése, hiszen az M-Sport főszponzorát, Katart képviselő Nasszer Al-Attiyah korábban már jelezte, hogy szívesen látná a csapatnál a belga pilótát. Eredetileg 2012-ben is kilenc versenyen indult volna Citroën Junior csapatában, de éppen Attiyah támogatásának köszönhetően a többin is részt vehetett, sőt Új-Zélandon – amikor a katari az olimpiára készül – átadta az autóját is.

 

A Citroënnél jövőre Mikko Hirvonen és Dani Sordo vezet a gyári csapatban, illetve az új főszponzor, Abu Dzabi képviseletében Khalid Al Qassimi is indul nyolc futamon. Az M-Sportnál igazán fiatal csapat lesz: Mads Ostberg, Jevgenyij Novikov, Thiery Neuville kap teljes idényre autót, mellettük Attiyah versenyez negyedikként nyolc futamon.  

 

Neuville első WRC-s idényében (idén) hetedikként zárt a bajnokságban, voltak rosszabb versenyei, de a futamok felén jó eredménnyel zárt.  Legjobbját Franciaországban érte el, ahol negyedik lett. Korábban az IRC-ben versenyezett, ahol két futamot is megnyert, Korzikán és San Remóban is nyerni tudott.

Novikov idén hatodikként zárt, miután sikerült Portugáliában és Olaszországban is dobogóra állnia, de egyébként is kiegyensúlyozottan versenyezett. Az orosz pilóta idénre beérett, korábban is megvolt a tempója, de sok hibát is elkövetett, 2009-ben abba is hagyta a versenyzést. 2011-ben már egyszer indult gyári pilótaként, Khalid Al Qassimit helyettesítette a Fordnál a Brit-ralin.