Épp ma jelent meg a beszámolónk a Skoda Octavia két nappal ezelőtti világpremierjéről. Már ott megerősítette a gyár, hogy ismét készül majd RS. Minden idők leggyorsabb Octaviája lesz az új Skoda Octavia RS, azt követően, hogy két hónap múlva bemutatkozik a Genfi Autószalonon. 


Csakhogy nem kell addig várnunk, hogy megnézhessük. A gyárnál valaki hibázott és véletlenül feltöltötte a modell képeit az internetes konfigurátorba, ahonnan természetesen szabad volt az útja. 
Az RS a hagyományosnál sportosabb lökhárítókat kap. Elől külön LED-es nappali fény, míg hátul két méretes kipufogó díszíti. Nem hiányoznak az egyedi felnik, illetve egy ki szárnnyal is feldobták a karosszériát a tervezők. 
A műszaki tartalom egyértelmű, de apontos számok még nem ismertek. Elődjéhez hasonlóan dízel és benzinmotorral is készül majd az Octavia RS, mindkét motor 2,0 literes, turbós. A dízel várhatóan 184 LE-t, illetve 380 Nm nyomatékot produkál, amivel természetesen gyorsabb lesz 170 lóerős elődjénél. 
Ám sokkal izgalmasabbnak hangzik a benzines változat, amely állítólag 240-250 lóerős lehet, vagyis akár 50 lóerővel erősebb, mint eddig. A manuális sebességváltóval és a duplakuplungos automatával is elérhető modell, az eddigi leggyorsabb Octvaia lesz. Ezzel a teljesítménnyel hét másodpercnél rövidebb sprintidő és 250 km/órás végsebesség is elérhető. 
Hasonlóan az eddigiekhez az ötajtós szedán mellett, kombi karosszériával is piacra kerül az Octavia RS.