A Groupama Garancia Biztosító, a nála kötelező gépjármű felelősségbiztosítást (kgfb-t) kötött ügyfelei, néhány ezer forintért direkt kárrendezést vásárolhatnak, ilyenkor ha vétlenek egy balesetben, akkor is az ő biztosítójuk rendezi a kárukat – közölte a biztosító.
A kgfb szerződések alapján a biztosítók a törvényben meghatározott szolgáltatást nyújtják az ügyfeleiknek. Így ha kárt okoznak, akkor a másik – vétlen – fél kerül kapcsolatba az ő biztosítójukkal, így az ár mellett érdektelen a szolgáltatás minősége.
A magyar piacon még évekkel ezelőtt a nagy autós biztosítók egyeztek meg abban, hogy a casco biztosítással is rendelkező ügyfeleiknél direkt módon rendezik a kárt, majd elszámolnak egymással. Ez azonban csak akkor működött, ha a károkozó és az azt elszenvedő biztosítója is benne volt a megállapodásban.
A Groupama a francia anyabiztosító gyakorlatát honosítja meg Magyarországon, ehhez az első lépés a direkt kárrendezést nyújtó kiegészítő biztosítás, amelybe beletartozik az is, hogy egy órán belül a helyszínen lesz a műszaki segítség, vagy ha késik, akkor visszajár a kiegészítő biztosítás díja. A lényeg azonban, hogy a biztosított magának választ biztosítót és nem a balesetben érintett másik félnek, azaz előtérbe kerülnek a jó solgáltatások.  
Franciaországban gyakorlat az, hogy bárki is okozta a Groupama biztosító ügyfelének a kárt, a Groupama országos javító hálózata siet a segítségére. Viszik a csereautót, amellyel az ügyfél folytathatja az útját, és ezt mindaddig használhatja, amíg a háza, vagy a munkahelye elé nem állítják a megjavított járművét. Ennek a díja – a kgfb és a casco együtt – ott átlagosan évi 500 euró (142 ezer forint).