Több, mint egy éve számoltunk be a világ legdrágább modellautójáról. A Lamborghini  Aventadort mintázó modellt a német Robert Gülpen készítette.

A modell 1:8-as méretarányú vagyis kisebb, mint az eredeti, ára azonban jóval magasabb a sportautóénál. A legdrágább és legtökéletesebb modellként hirdetik.

Ahogy a normál autónál, úgy kicsinél is a karosszéria minden elem karbonból készül, az ajtók nyílnak, a kerekek pörögnek, a motor minden részlete kidolgozott.  Díszítéséhez aranyat, platinát használt a művész, illetve a kocsi mindkét ülését 700-700 drágakővel ékesítette.

A beépített anyagok értéke kétmillió euró, a karbonból és aranyszálból 500 munkaóra alatt épült prototípust 5,5 millió euróért, 1,5 milliárd forintért kínálják.  A jelenleg Salzburgban kiállított modellre egyelőre nem akadt vevő, így januártól három hónapos világkörüli turnéra indul: New Yorkban, Dubajban, Abu-Dzabiban, Pekingben és Moszkvában állítják ki.

Gülpen szerint a befektetésnek is megfelelő autó, mint a világ legdrágább és legnemesebb autómodellje a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerülhet

Ráadásul már újabb tervek is születtek a modell túlszárnyalására, ha valaki úgy kívánja, aranyból is elkészítik. 500 kilós aranytömbből faragnák ki, de ehhez az alapanyag ára 20 millió euró, azaz 5,6 milliárd forint.