Tízmilliárdot spórolhatnának az autósok 2 Több mint tízmilliárd forinttal fizethetnek többet a kelleténél a járműtulajdonosok, miután sokan elfelejtik ellenőrizni a jövő évi kötelező biztosítás árait – hívja fel a figyelmet a Netrsik.hu. Szerda estig csupán 180 ezer szerződést kötöttek a biztosítási alkusz oldalán a járműtulajdonosok, ami ugyan piacvezető pozíció, de nagyon messze van a kétmilliótól, márpedig ennyi autósnak van lehetősége ebben az időszakban váltani. Péntek estig van ideje az érintett autósnak, hogy új biztosítást kössenek.

Az alkusznál megkötött szerződések tanúsága szerint az autósok átlagosan 7 ezer forintot takarítanak meg a váltással, ám a kampányban azoknak is megéri új szerződést kötni, akik maradni szeretnének a korábbi biztosítójuknál. Az újrakötött szerződésekre a legtöbb esetben olcsóbb díjat adnak a biztosítók.

A társaság úgy kalkulál: azok, akik nem kötik újra, hanem jelenlegi biztosításuknál maradnak, összességében tízmilliárd forinttal gazdagíthatják a biztosítótársaságokat anélkül, hogy ezért többletszolgáltatásokat kapnának.

Tapasztalataik szerint az ügyfelek ötöde a kötelező biztosításoknál elért megtakarítást kiegészítő termékek vásárlására fordítja: a spórolásból általában bőven jut fedezet a teljes éves baleset-biztosításra, vagy mini-cascora is, de akár a kátyú-, defekt- vagy parkolási biztosításra is.

SZÁMOLJA KI JÖVŐ ÉVI BIZTOSÍTÁSÁT ERRE A LINKRE KATTINTVA!