Októberben már láthattunk egy grafikát arról, milyen lehet a következő Mazda3-as. Most még közelebb kerülhetünk a valósághoz miután – állítólag – az Európai Szabadalmi Hivataltól kiszivárogtak az autó alapvető formáját bemutató makett fotói.

Kiderült a Mazda3 titka 1
Kiderült a Mazda3 titka 2

Kiderült a Mazda3 titka

Kiderült a Mazda3 titka

Kiderült a Mazda3 titka 6
Kiderült a Mazda3 titka 7
Kiderült a Mazda3 titka 8
Fotó megosztása:
Kiderült a Mazda3 titka 9


Ahogy az várható, a Mazda3 is a japán márka új, KODO néven futó formatervezési iránya alapján született, alapvető jegyei követik a Mazda CX5 és Mazda6 formáit. A hűtőmaszk, a fényszórók ugyanúgy nagyon hasonlóak, mint a hátsó lámpák.  

Ahogy korábban, az új generációnál is dolgozik a súlycsökkentésen a Mazda. Ezért nagyobb arányban használják a drágább acélfajtákat, de a futómű és más részletek esetében is a súlycsökkentésre törekednek.  

Motorokból várható 2,0 literes benzines, 155 lóerő teljesítménnyel, 2,2-es dízel pedig 150 lóerővel. Emellett kisebb motorok is érkezhetnek, az 1,6-os dízel már ismert a jelenlegi generációból is, nem úgy az 1,3-as benzinmotor, amelyről egyelőre pletykaszinten hallani. A turbóval szerelt motor feladata, hogy leváltsa a korábbi 1,6-os szívót. A kisebb fogyasztást segíti az általánosan használt i-Stop motorleállító rendszer is.

Az új Mazda3 jövőre mutatkozik be, a világpremier szeptember végén a Frankfurti Autószalonon esedékes. A ferdehátú mellett négyajtós szedánként is készül a kocsi.