A hét második felében mutatkozik be a Los Angeles Autoshow-n az új RAV4, az eredetileg 1994-ben bevezetett modell negyedik generációs kiadása. Azonban már a világpremier előtt kiszivárogtak az autó képei – kívül-belül felfedezhetjük az új modell.


Bár a hivatalos adatokra még várni kel, ránézésre a korábbinál hosszabbnak tűnik az új RAV4, főként a tengelytáv bővülése valószínű.  

Megállapítható, hogy az új Aurisnál már látott formajegyek köszönnek vissza a szabadidő-autón is, azaz az autó orrát a keskeny hűtőmaszk és fényszórók határozzák meg. Hátul is hasonló lámpakialakítást alkalmaztak a tervezők, amellyel egyértelműen az autó látványának szélesítése a cél.
A korábbi – jellegzetes – kissé szögletesre szabott sárvédőívek most egyértelműen követik a kerekek vonalát.

Belül szintén az Auris jegyei láthatók a markáns élekkel rajzolt műszerfalon. A középkonzolt egy méretes képernyő uralja. A külső feltételezhető növekedése minden bizonnyal az utastérben és a csomagtartóban is érezteti majd a hatását.

Míg az Egyesült Államokban várhatóan továbbra is 2,5, illetve 3,5 literes benzinmotorokkal kerül forgalomba a kocsi, Európában egész más kínálatra számíthatunk. Várhatóan megmarad a 2,0 literes benzines, illetve az új BMW motorok megérkezéséig tovább használják a 2,0 és 2,2 literes dízeleket is. A modell újdonsága a hibrid hajtás lehet. Az persze más kérdés, hogy a Priusban és az Aurisban is használt 136 lóerős vagy a Camryban alkalmazott 190 lóerős hibrid hajtáslánc piacképesebb-e.

A Toyota RAV4 fő ellenfelei a Honda CR-V, a Ford Kuga, a Nissan Qashqai, Volkswagen Tiguan lehetnek.