A hét második felében mutatkozik be a Los Angeles Autoshow-n az új RAV4, az eredetileg 1994-ben bevezetett modell negyedik generációs kiadása. Azonban már a világpremier előtt kiszivárogtak az autó képei – kívül-belül felfedezhetjük az új modell.

Itt az új Toyota RAV4 1
Itt az új Toyota RAV4 2

Itt az új Toyota RAV4

Itt az új Toyota RAV4

Itt az új Toyota RAV4 14
Itt az új Toyota RAV4 15
Itt az új Toyota RAV4 16
Itt az új Toyota RAV4 17
Itt az új Toyota RAV4 18
Itt az új Toyota RAV4 19
Itt az új Toyota RAV4 20
Itt az új Toyota RAV4 21
Itt az új Toyota RAV4 22
Itt az új Toyota RAV4 23
Itt az új Toyota RAV4 24
Fotó megosztása:
Itt az új Toyota RAV4 25


Bár a hivatalos adatokra még várni kel, ránézésre a korábbinál hosszabbnak tűnik az új RAV4, főként a tengelytáv bővülése valószínű.  

Megállapítható, hogy az új Aurisnál már látott formajegyek köszönnek vissza a szabadidő-autón is, azaz az autó orrát a keskeny hűtőmaszk és fényszórók határozzák meg. Hátul is hasonló lámpakialakítást alkalmaztak a tervezők, amellyel egyértelműen az autó látványának szélesítése a cél.
A korábbi – jellegzetes – kissé szögletesre szabott sárvédőívek most egyértelműen követik a kerekek vonalát.

Belül szintén az Auris jegyei láthatók a markáns élekkel rajzolt műszerfalon. A középkonzolt egy méretes képernyő uralja. A külső feltételezhető növekedése minden bizonnyal az utastérben és a csomagtartóban is érezteti majd a hatását.

Míg az Egyesült Államokban várhatóan továbbra is 2,5, illetve 3,5 literes benzinmotorokkal kerül forgalomba a kocsi, Európában egész más kínálatra számíthatunk. Várhatóan megmarad a 2,0 literes benzines, illetve az új BMW motorok megérkezéséig tovább használják a 2,0 és 2,2 literes dízeleket is. A modell újdonsága a hibrid hajtás lehet. Az persze más kérdés, hogy a Priusban és az Aurisban is használt 136 lóerős vagy a Camryban alkalmazott 190 lóerős hibrid hajtáslánc piacképesebb-e.

A Toyota RAV4 fő ellenfelei a Honda CR-V, a Ford Kuga, a Nissan Qashqai, Volkswagen Tiguan lehetnek.