Indul a Ferenciek tere átépítése. A kezdődő munkálatok miatt nem lehet majd parkolni a Március 15. téren, az Erzsébet a híd alatt, az Irányi utca egyes szakaszain, a Molnár utca lezárt végén és a Kéményseprő utcában.

Így alakul át a Ferenciek tere

Az építkezés érinti a Szabad sajtó út – Váci utca csomópontot is, ahol a Szabad sajtó úton folyó vízvezeték-építés miatt a forgalmi sávokat elhúzzák az út északi oldala felé, emiatt a Buda felé haladó buszsáv rövid szakaszon megszűnik. A Váci utca Duna utca és Irányi utca közötti szakaszára az Erzsébet híd felől nem lehet majd behajtani, így az Irányi utca az Erzsébet híd felől csak a Belgrád rakparton keresztül lesz megközelíthető.

A Ferenciek terén december elsejétől véglegesen lezárják a közúti aluljárót, ezért az Erzsébet híd az V. kerület déli részéből csak a Reáltanoda utcán és a Szép utcán át lesz elérhető. Az Irányi utca Váci utca és Károlyi utca közötti szakasza kétirányú lesz, így a déli Belváros felől közvetlenül elérhetővé válik a rakpart. A Ferenciek terén kezdődő munkálatok a Szabad sajtó út – Kossuth Lajos utca tengely forgalmát egyelőre nem érintik.

Dugó: Indul a Ferenciek tere felújítása 1
Dugó: Indul a Ferenciek tere felújítása 2

Dugó: Indul a Ferenciek tere felújítása

Dugó: Indul a Ferenciek tere felújítása

Dugó: Indul a Ferenciek tere felújítása 5
Dugó: Indul a Ferenciek tere felújítása 6
Fotó megosztása:
Dugó: Indul a Ferenciek tere felújítása 7 A közúti aluljáró lezárása miatt a Lehel tér felé a 15-ös és 115-ös autóbuszok december 1-jén üzemkezdettől a Kálvin tér és a Deák Ferenc tér között terelt útvonalon közlekednek. A buszok a Kálvin tértől a Múzeum körúton és a Károly körúton járnak, és a 9-es busz megállóiban állnak meg.
    
A Ferenciek terén megújul a tér, átalakítják a forgalmi rendet, a buszokat a középső sávokba vezetik, kiváltják az aluljárót, és mindenütt felszíni gyalogos kapcsolatokat létesítenek. A Március 15. tér déli szakaszán új fel- és lehajtót alakítanak ki az Erzsébet hídra.

Forrás: BKK