2002-ben vezette be PRE-SAFE biztonsági rendszerét a Mercedes. Az aktív és passzív biztonságban is jeleskedő gyártó már tíz éve a balesetek hatékony megelőzésén dolgozik, ami az új modell gazdag biztonságtechnikai tárházán is meglátszik.

Intelligent Drive lesz a neve a legtöbb biztonsági eszközt magába foglaló baleset-megelőző rendszernek.
Intelligent Drive lesz a neve a legtöbb biztonsági eszközt magába foglaló baleset-megelőző rendszernek.

Az új S-osztállyal érkezik az Intelligent Drive

Az új S-osztállyal érkezik az Intelligent Drive

Intelligent Drive lesz a neve a legtöbb biztonsági eszközt magába foglaló baleset-megelőző rendszernek.
A DISTRONIC PLUS követési távolságot szabályozó rendszerhez sávtartó asszisztens is párosul.
Az Active Lane Keeping Assist a veszélyes sávváltásokat hivatott megakadályozni. Ha a jármű elhagyná saját sávját, a visszatereléshez szükséges oldalon fékezi a kerekeket.
Az Adaptive Highbeam Assist PLUS segítségével a csökken az éjszakai "fényvakság". A LED fényszórók hatékonyabban működnek, hiszen nem kell motorokat használni az izzók mozgatásához. Elegendő a lámpatest egyes fénydiódának fényerejét csökkenteni.
A BAS PLUS és PRE-SAFE fékasszisztens a kamerák segítségével 72 km/órás sebességig képes érzékelni a gyalogosokat, vészhelyzet esetén akár állóra is lefékezi a járművet.
.
BAS PLUS a kereszt-forgalom figyelő segéddel szintén 72km/órás sebességig képes beavatkozni a kereszteződésekben történő balesetek elkerülése érdekében.
Éjszakai körülmények között a Night View Assist PLUS 160 méterről érzékeli az autó útjába kerülő akadályokat, amit a beépített monitoron jelenit meg, továbbá gyalogosokat figyelmeztető "fénykürt" funkció is működésbe lép.
Vészhelyzet esetén a biztonsági övek automatikusan megfeszülnek a legrosszabbra felkészülve.
Pre-Safe a ráfutásos balesetek kockázatát is képes mérlegelni. A mögénk nagy tempóval érkező jármű esetén aktiválja az övfeszítőket és a fékrendszert, hogy elkerülje a másodlagos ütközést.
360 fokban pásztázzák a forgalmat a beépített kamerák.
A Ford után az új S-osztályban is elérhető lesz az öv-légzsák.
Jövőre érkezik az új generációs Mercedes S-osztály. A Mercedes mindig is élen járt a biztonság terén, így a soron következő új modell is továbbfejlesztett biztonságtechnikai eszközökkel felvértezve kezdi meg pályafutását.
Az új S-osztállyal érkezik az Intelligent Drive 28
Fotó megosztása:
Az új S-osztállyal érkezik az Intelligent Drive 29


Intelligent Drive lesz a neve a legtöbb biztonsági eszközt magába foglaló baleset-megelőző rendszernek. A csomag része lesz többek közt a már jól bevált PRE-SAFE és a Distronic Plus- követési távolságot szabályzó rendszer, melyek a high-tech világítással, kamerákkal és szenzorokkal összedolgozva még hatékonyabban fognak működni. Az autóiparban eddig egyedülálló módon az új rendszer 360 fokban fogja pásztázni a forgalmat, így akár az oldalról, illetve a hátulról érkező veszélyre is képes lesz reagálni.

További újítás, hogy az új S-osztályban már nem lesz hagyományos izzólámpa, helyüket LED veszi át, így az energiafogyasztás is a negyedére csökken. A világítás fényereje napszaktól függően is változni fog, így éjszaka a féklámpa túlságosan intenzív, zavaró fényerejére sem lesz panasz a mögöttes forgalom  részéről.
Katt a képre: a képgalériában részletesen is megismerkedhet az Intelligent Drive rendszer egyes elemeivel!