2002-ben vezette be PRE-SAFE biztonsági rendszerét a Mercedes. Az aktív és passzív biztonságban is jeleskedő gyártó már tíz éve a balesetek hatékony megelőzésén dolgozik, ami az új modell gazdag biztonságtechnikai tárházán is meglátszik.

Az új S-osztállyal érkezik az Intelligent Drive 2


Intelligent Drive lesz a neve a legtöbb biztonsági eszközt magába foglaló baleset-megelőző rendszernek. A csomag része lesz többek közt a már jól bevált PRE-SAFE és a Distronic Plus- követési távolságot szabályzó rendszer, melyek a high-tech világítással, kamerákkal és szenzorokkal összedolgozva még hatékonyabban fognak működni. Az autóiparban eddig egyedülálló módon az új rendszer 360 fokban fogja pásztázni a forgalmat, így akár az oldalról, illetve a hátulról érkező veszélyre is képes lesz reagálni.

További újítás, hogy az új S-osztályban már nem lesz hagyományos izzólámpa, helyüket LED veszi át, így az energiafogyasztás is a negyedére csökken. A világítás fényereje napszaktól függően is változni fog, így éjszaka a féklámpa túlságosan intenzív, zavaró fényerejére sem lesz panasz a mögöttes forgalom  részéről.
Katt a képre: a képgalériában részletesen is megismerkedhet az Intelligent Drive rendszer egyes elemeivel!