Hibrid lehet a világ leggyorsabb autója 1
Hibrid lehet a világ leggyorsabb autója 2

Hibrid lehet a világ leggyorsabb autója

Hibrid lehet a világ leggyorsabb autója

Hibrid lehet a világ leggyorsabb autója 6
Hibrid lehet a világ leggyorsabb autója 7
Hibrid lehet a világ leggyorsabb autója 8
Fotó megosztása:
Októberben számoltunk be arról a pletykáról, amely szerint a Bugatti tovább emelné a tempót, még gyorsabb autót készítene. Az egy amerikai lap által közölt híreket tovább görgeti a brit Autoexpressnek nyilatkozó, a tényeket jól ismerő belső ember.

“Dolgozunk a követező szupersportkocsin” – mondta az autógyártó vezető mérnöke, Jens Schulenburg. “A nagy kihívás az autó súlyának csökkentése lesz – vizsgálunk néhány különleges technológiát, például a felniket karbonból készítjük, de megfontoljuk a hibrid hajtást is”

Jelenleg a Veyron Super Sport a csúcs utcán, 1200 lóerős motorjával a TÜV és a Guinness által is hitelesített 431,072 km/órát ért el. A vevőkhöz viszont 415 km/órára korlátozott sebességgel érkezik.

Állítólag a Veyron nevet megőrző következő modell továbbra is a négyturbós, 16 hengeres motort használná, de a hengerűrtartalmat 8,0-ról 9,6 literre növelnék. Ehhez jönne a villanymotor(ok) teljesítménye, amelyekkel együttesen akár 1600 lóerős is lehet a sportkocsi.

Ezzel párhuzamosan az autó tömegéből 150-200 kilót szeretnének lefaragni, aminek egy része az akkumulátorok miatt vélhetően visszakerül a kocsira. Mindenesetre a pluszteljesítménnyel és az új, aerodinamikailag hatékonyabb karosszériával állítólag képes lehet a kocsi elérni a 450 km/órás sebességet.

Az autó külseje vélhetően nem lesz drasztikusan más, mint a jelenlegi Veyroné. 2013 őszén mutatkozhat be a Frankfurti Autószalonon.