Az autósok legtöbbje attól tart leginkább autójával kapcsolatosan, hogy közlekedési balesetben kárt szenved, illetve sérülést szenved baleset során – derül ki a nem éppen meglepő eredmény a PBA Praeventio biztosításközvetítő felméréséből, amelyet a kötelezőbiztosítási kampányhoz kapcsolódóan végeztek.

Az alkusz kutatásából kiderül, hogy az idei kampányban autósok 10 %-ánál számít kizárólag az alacsony díj, közel 40 százaléknál az is szerepet játszik, hogy milyen hasznos kiegészítő szolgáltatáshoz juthat csupán 1-2 ezer forint pluszköltséggel.

A kiegészítők elterjedésének oka, hogy a kiegészítő szolgáltatások részben megoldást nyújtanak azokra a kockázatokra, félelmekre, amelyekkel a gépjármű-tulajdonosok nap mint nap szembeszülnek. 25 százalék tart attól, hogy a közlekedési balesetben kárt szenved, 20%-uk a sérüléstől fél a leginkább, további jelentős hányad pedig kátyú- és szélvédőkártól, valamint vaddal való ütközéstől tart. Kisebb részben az autó lerobbanásától és a koccanást követő jogi vitáktól tartanak a gépjármű-tulajdonosok.

Mitől fél az autós? 1
Mitől fél az autós? 2

Mitől fél az autós?

Mitől fél az autós?

Mitől fél az autós? 6
Mitől fél az autós? 7
Mitől fél az autós? 8
Fotó megosztása:
Mitől fél az autós? 9
A PBA várakozása szerint a váltók száma a tavalyi statisztikák 60 %-át fogja kitenni, szerintük nagyságrendileg csak 420 ezren kötnek idén új biztosítónál szerződést. A gépjármű-tulajdonosok átlagosan 20 %-ot takaríthatnak meg tavalyhoz képest.

SZÁMOLJA KI JÖVŐ ÉVI BIZTOSÍTÁSÁT ERRE A LINKRE KATTINTVA!