Bizalom alapján választ az autós 1
Bizalom alapján választ az autós 2

Bizalom alapján választ az autós

Bizalom alapján választ az autós

Bizalom alapján választ az autós 26
Bizalom alapján választ az autós 27
Bizalom alapján választ az autós 28
Bizalom alapján választ az autós 29
Bizalom alapján választ az autós 30
Bizalom alapján választ az autós 31
Bizalom alapján választ az autós 32
Bizalom alapján választ az autós 33
Bizalom alapján választ az autós 34
Bizalom alapján választ az autós 35
Bizalom alapján választ az autós 36
Bizalom alapján választ az autós 37
Bizalom alapján választ az autós 38
Bizalom alapján választ az autós 39
Bizalom alapján választ az autós 40
Bizalom alapján választ az autós 41
Bizalom alapján választ az autós 42
Bizalom alapján választ az autós 43
Bizalom alapján választ az autós 44
Bizalom alapján választ az autós 45
Bizalom alapján választ az autós 46
Bizalom alapján választ az autós 47
Bizalom alapján választ az autós 48
Fotó megosztása:
Bizalom alapján választ az autós 49 A Netrisk.hu kötési statisztikájából minden évben kiderül, mennyire bíznak az ügyfelek egy-egy biztosítói márkában. Az erős márkákat akkor is sokan választják, ha máshol olcsóbb ajánlatot kapnak. A gyengébb márkákat sokszor akkor sem, ha a legjobb árat kínálják. A biztosítási alkusz szerint a márkák versenyében jelenleg a Generali vezet, csaknem háromszor több szerződést kötött ugyanis, mint ahányszor elsőként végzett az árversenyben.

Hasonlóan jó “márkaértékben” az Allianz. Bár a kalkulációk alig 1,5 százalékában adta a legjobb árat, a megkötött szerződésekből 3,4 százalékkal részesedett. Valamivel több mint kétszer többször választották tehát, mint ez csupán a díj alapján indokolt lenne. Az Allianznál az újrakötések aránya is átlag feletti: az új szerződések több mint felét a társaság eddigi ügyfelei adták.

A pozitív megítélésű társaságok között van még a Genertel, az Aegon, a Groupama, a K&H, az MKB, a Posta és az Uniqa. Az Union és a Signal megítélése semleges, esetükben az eltérés elhanyagolható. Az Astra, a Köbe és a Waberer Hungária viszont kevésbé vonzó márkanév: a Waberer mindössze fele annyi szerződést kötött eddig, mint ahányszor a legjobb árat adta. Igaz, százból 14 szerződést így is elvisz a versenyben.

A legolcsóbb kötelezőbiztosítást eddig egy idős Trabant-tulajdonos kötötte, aki az idei díjának alig negyedéért, évi 1824 forintért kötötte meg az Aegonnál jövő évi kötelezőjét. A legrosszabbul egy főváros környéki SEAT-tulajdonos járt, aki több baleset okozójaként eddigi díjának mintegy kétszeresét, több mint 71 ezer forintot fizethet 2013-ban.

SZÁMOLJA KI JÖVŐ ÉVI BIZTOSÍTÁSÁT ERRE A LINKRE KATTINTVA!