Okmányokat ellenőrzés céljából átadni szíveskedjen!
Okmányokat ellenőrzés céljából átadni szíveskedjen!

Nézik, hogy látnak-e

Nézik, hogy látnak-e

Okmányokat ellenőrzés céljából átadni szíveskedjen!
Ha akció van, több a megállítás
20 000 forintig terjed a helyszíni bírság
A rendszámtábla is kötelező. Kettő kell belőle, a hátsón érvényesítő matricával
Forgalmi, zöldkártya, biztosítási igazolás
Feljelentés esetén nő a tarifa
Szakmai feladatnak kell lennie a megállítások mögött
Nincs norma rá, kit intsenek ki
Járműkategóriánként eltérőek a kötelező tartozékok
Indításként jogosítvány, forgalmi, személyi
Ha nem fújunk, irány a vérvétel
Fotó megosztása:

Nincs norma rá, kit intsenek ki

Nincs norma rá, kit intsenek ki

Egy hónapon át tartó, fokozott rendőri ellenőrzéssorozat kezdődött országszerte, ennek keretében elsősorban a járművek világítását és láthatóságát vizsgálják – közölte Óberling József, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) közlekedésrendészeti főosztályának vezetője csütörtökön sajtótájékoztatón, Budapesten.

Utalt arra, hogy október közepén “látni-látszani” kampány indult, amelynek idején, december 15-ig csaknem háromszáz szakszervizben ingyenesen lehet átvizsgáltatni a járműveket. Ezt eddig tízezernél is többen tették ezt meg. A megvizsgált járművek felénél volt probléma, a leggyakoribb hibát a fényszórók rossz beállítása, a kiégett izzók, a hiányzó rendszámvilágítás, a matt lámpabura és az utólag, házilag beszerelt xenonszettek jelentették.

A járművezetők látását ingyen vizsgálja az akcióhoz csatlakozó csaknem száz optikus. Eddig több mint kétezren keresték fel a szakembereket, a vizsgálatot kérők 60-70 százalékának nem volt megfelelő a látása. Ez az akció is december 15-ig tart – ismertette a magyar rendőrség történetében egyedülálló akciót Óberling József.

A sajtótájékoztatón beszámoltak azokról az informatikai fejlesztésekről is, amelyek révén, uniós források bevonásával javítani kívánják a közlekedésbiztonságot. Terjék Mihály, a projekt vezetője elmondta: a 2015-ben befejeződő fejlesztés célja a halálos balesetek számának csökkentése és a közlekedési morál javítása. A fejlesztés során országszerte több száz, fix telepítésű kamerát helyeznek ki, de lesznek mobil ellenőrzőpontok is, amelyek automatikusan dolgozzák fel és továbbítják a forgalmi adatokat. A rendőrök intelligens, GPS alapú, helyazonosításra alkalmas adatrögzítőket is kapnak, amelyek segítségével csak a szabálysértőket fogják megállítani.