A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási szerződés esetén a bonus-malus rendszerrel járó előnyök és hátrányok a szerződő üzemben tartó személyéhez fűződnek, függetlenül attól, hogy az üzemben tartó gépjárművét ki vezette.


Így előfordulhat, hogy ha az üzembentartó járművét más vezeti (pl. házastárs, gyermek, családtag, barát), és kárt okoz, az üzembentartó bonus besorolása csökken, és a következő évben és években magasabb díjat kénytelen fizetni. A Sofőr Felelősségbiztosítás / Bonuszőr ezt a hiányosságot igyekszik orvosolni – írja közleményében a Wáberer Hungária Biztosító.

A sofőr felelősségbiztosítás a kötelező gépjármű-felelősségbiztosító által kifizetett teljes kárösszeget – a meghatározott biztosítási összeg erejéig – a káreseményt okozó vezető felelősségbiztosítása alapján a kötelező felelősségbiztosítónak megfizeti.

Jól hangzik, mivel azonban a piacon eddig nem ismert termék csak a Wáberer Hungária Biztosító kötelező biztosítása mellé köthető, így végül is önmagának fizet a biztosító. Persze a lényeg így is az, hogy a hosszú évek alatt megszerzett kedvező bonus-malus besorolása nem veszik el ha a járművel  valaki kárt okoz.

Ez a fajta felelősségbiztosítás személygépkocsira és a 3,5 tonna megengedett legnagyobb össztömegű tehergépkocsira köthető. A termék díja a kötelező díjától függ, de Bonuszőr biztosítás kötése esetén kedvezmény jár a kötelező díjból, így az együttes díj maximum 100 forinttal lehet több, mint csak a kötelező önálló díja.

Ellenőrizze mennyit spórolhat jövő évi kötelező biztosításával! Kattintson erre a linkre!