Az idei kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) kampányban 500 ezer biztosítót váltó autótulajdonosra számít a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ) a tavalyi 700 ezer után – mondta Papp Lajos, a szervezet elnöke sajtótájékoztatón Budapesten. Az új ügyfeleknek nyújtott kedvezmény miatt újrakötők további 200-250 ezerrel emelhetik az új szerződést kötők számát.

Kevesebben váltanak biztosítót idén 1
Kevesebben váltanak biztosítót idén 2

Kevesebben váltanak biztosítót idén

Kevesebben váltanak biztosítót idén

Kevesebben váltanak biztosítót idén 6
Kevesebben váltanak biztosítót idén 7
Kevesebben váltanak biztosítót idén 8
Fotó megosztása:
Kevesebben váltanak biztosítót idén 9
Hozzátette, hogy jövő november-decemberben még mindig lesz kgfb kampány, mivel az autók felének csak 2016-ban fordul év közben a biztosítása. A változást az okozhatná, hogy a jövő évtől a biztosítók már nem egy teljes évre fognak díjat hirdetni, hanem tetszőleges időpontban változtathatnak tarifáikon. Fontos feltétel azonban, hogy ezt legalább hatvan nappal előre kell megtenniük.

“Mivel az autósok több mint kétharmadának jövőre is január elsején lesz a kötelező biztosítási évfordulója, az őket célzó kampány ugyanúgy fennmarad majd – magyarázza Papp Lajos Az éles verseny miatt a biztosítók ugyanúgy az utolsó pillanatban fogják meghirdetni az év végi díjaikat, amit – a hatvan napos előírás miatt – legkésőbb november másodikáig tudnak majd megtenni.”
Kevesebben váltanak biztosítót idén 10
A biztosítók – rendszerint kedvezményes díjjal – kínálnak kiegészítő biztosításokat a kgfb mellé. Ezeknél feltétlenül érdemes elolvasni a feltételeket a kötés előtt, mert az alacsony díj mellé csökkentett szolgáltatás társul – erről Cselovszki Zsolt, a FBAMSZ gépjármű szekciójának elnöke beszélt a tájékoztatón.

Példaként hozta fel az olcsó cascót, amely vagy karambolra, vagy csak lopáskárra térít, és limitált a fizetendő összeg is. Más esetben a fenti fedezeteket ugyan tartalmazza a biztosítás, de csak a szabályzatból derül ki, hogy a térítési limiteket életszerűtlenül alacsony szinten határozták meg.

A biztosítók egyre inkább a szolgáltatás minőségére helyezik a hangsúlyt. Ebbe a sorba illeszkedik az aktív kárrendezésre köthető kiegészítő biztosítás. Aki ilyet köt, annak a saját biztosítója intézi a káresetet, a más biztosító ügyfele által neki okozott kárt is.

A tájékoztatón szóba került az is, hogy az eddigi kalkulációkban mért, átlagosan 10 százalékos díjcsökkenés nagyon differenciált, sok autós nem talál olcsóbb biztosítót a jelenleginél. Az autósok többsége 1500 forintnál kevesebbet tudna megtakarítani, és megjelent az autósoknak egy olyan köre is, akik váltani is csak drágább feltételek mellett tudnak az idén.

Ellenőrizze biztosítási díját erre a linkre kattintva.