A kötelező gépjármű felelősségbiztosítás (kgfb) átlagdíja 15-20 százalékkal, 11 ezer forintra csökkent az idei kampányban – közölték az eddigi kalkulációk eredményeit az internetes alkuszok.

A 11 ezer forintos átlagdíjat adta meg a PBA, a biztositas.hu és a kotelezo.hu alkusz, de hétfői sajtótájékoztatóján erről számolt be az Aegon Biztosító is. Tavaly 13-14 ezer forint volt az átlagdíj a különböző alkuszoknál. Az említett mértéknél jóval nagyobb csökkenést érhetnek el azok, akik az elmúlt években hűségesek voltak biztosítójukhoz. A PBA számításai szerint a 2010 óta nem váltók most akár felezhetik is az éves köteleződíjukat.

Csökken a kötelező biztosítások díja 1
Csökken a kötelező biztosítások díja 2

Csökken a kötelező biztosítások díja

Csökken a kötelező biztosítások díja

Csökken a kötelező biztosítások díja 6
Csökken a kötelező biztosítások díja 7
Csökken a kötelező biztosítások díja 8
Fotó megosztása:
Csökken a kötelező biztosítások díja 9 Az eddigi kalkulációk alapján kialakult az az 5-6 biztosítóból álló csoport, amely a legtöbb autóst vonzza. A PBA-nál a K&H, a Wáberer, a Genertel és a Köbe áll az élen. A biztositas.hu-nál a legtöbb új ügyfelet szerző biztosítók sorrendjét a K&H vezeti az Uniqa, a Wáberer és a Köbe előtt. Ugyanennél az alkusznál a legtöbb távozó ügyfél is ugyanebből a körből kerül ki, itt a sorrend a következő: első az Uniqa, majd a K&H és a Köbe következik.

A kotelezo.hu alkusznál a legtöbb új szerződést a K&H, a Wáberer, a Köbe és a Genertel szerezte meg. A netrisk.hu-nál is a K&H vezet 25 százalékkal, a további rangsor így fest: Genertel, Wáberer, Groupama-Garancia, és Uniqa.
Csökken a kötelező biztosítások díja 10