Biztosítás a tényleges autózás mellé 1
Biztosítás a tényleges autózás mellé 2

Biztosítás a tényleges autózás mellé

Biztosítás a tényleges autózás mellé

Biztosítás a tényleges autózás mellé 6
Biztosítás a tényleges autózás mellé 7
Biztosítás a tényleges autózás mellé 8
Fotó megosztása:
Biztosítás a tényleges autózás mellé 9 Olyan casco termék kifejlesztésén dolgozik egy hazai csoport, amely lehetővé tenné, hogy az ügyfél a biztosítását a tényleges járműhasználat alapján fizesse. A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt, a Griffsoft Zrt., valamint a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. Konzorciuma fejlesztése azon alapszik, hogy a gépjárműbe egyszerűen beilleszthető, GPS- és GSM-technológiával is ellátott mérőberendezés segítségével elérhetővé válnak a gépjármű használatával kapcsolatos információk.

A biztosító közlése szerint a technológia a személyes adatok kezelése körében természetesen rendkívül körültekintően jár el. A biztosító felé csak a díjszámításhoz szükséges, összesített adatok kerülnek, amely aztán ezen adatok ismeretében határozza meg a fizetendő díjat. A gépjármű tulajdonosa pedig egy netes felületen keresztül – a megfelelő azonosítást követően – egy külön rendszeren követheti nyomon saját adatait.

A CIG 2013 januárjától vezeti be a piacra termékét. Az ehhez szükséges, gépjárműbe illeszthető eszköz mobiltelefon segítségével szolgáltatja a szükséges adatokat.