A következő években három új limitált szupersportkocsi is forgalomba kerül, jön a Ferrari Enzo utódja, a McLaren P1, illetve a Porsche 918 Spyder, úgy hírlik ezért a Bugatti szeretné bizonyítani, ki az úr a háznál. Az amerikai Automobile Magazine szerint a francia márka a Veyron Super Sportnál is erősebb autóval készül.


Az említett változat a világ leggyorsabb autója. Motorja a többi Veyronból ismert 8000 köbcentis, 16 hengeres, ám módosításokkal. A motor teljesítményét 1001-ről 1200 lóerőre növelték, miközben a maximális nyomaték 1250-ről 1500 Nm-re nőtt. A Super Sport TÜV és a Guinness által is hitelesített végsebessége 431,072 km/óra. A vevőkhöz ennél lassabb, 415 km/órás sebességgel érkezik, vagyis még van tartalék.

Ám ennek ellenére az újság úgy tudja, folyik egy 1600 lóerő teljesítményű motor fejlesztése is, amely talán a lökettérfogat 9,6 literre való növelésével érnek el. Ez azonban csak az érem egyik oldala, ugyanis igyekeznek 250 kilót lefaragni a kissé túlsúlyos Veyron tömegéből. A cél az 1:1 súly/lóerő arány elérése.

Hihetetlen adatokat remél a lap: 1,8 másodperces gyorsulást és 463 km/órás végsebességet. Mi mindkettőt elképzelhetetlennek tartjuk.

Ugyanakkor feltételezhető, hogy a Bugatti azért dolgozik a továbblépésen, és nehezen elképzelhető, hogy 1200 lóerőnél kisebb teljesítményben gondolkodnak. Másfelől már négy éve is felmerült egy könnyebb Bugatti elkészítése, a projektet állítólag Lydiának nevezték el Bugatti feleségéről.