A maximálisan álcázott modellek fotói után immár szinte takarás nélkül is megnézhetjük az új Škoda Octaviát. Az alig leplezett prototípusok megszaporodott tesztje – egyes források szerint – azt jelenti, hogy a cseh gyártó nem tavasszal, hanem már idén bemutatja az új modellt.

Egyértelmű, hogy a harmadik generációs Octavia megtartja elődje visszafogott stílusát, karakterét és formailag sem hoz nagyon újat. Az eddig ismert sziluetthez a Škoda Rapidnál bevezetett formai elemeket igazították a tervezők. Ne higgyenek a szemüknek, a hátsó lámpa, és a hűtőmaszk nem a képeken láthatóan alakul a szériamodelleken, ezek az elemek is az álcázás részei.


Az autó a Volkswagen konszern új moduláris padlólemezére épül, ami nemcsak költségmegtakarítást, de súlycsökkentést is eredményez. A Rapid érkezésével és a korábban megnőtt Superb miatt, az Octavia is megnő. Várhatóan nagyjából 10-13 centivel hosszabb lesz elődjénél az új modell, még kényelmesebb utasteret kínálva, miközben a csomagtartója 570 literesre bővülhet. Továbbra is ötajtós szedánként, illetve kombiként készül majd.

Valószínűleg a 85 lóerős 1,2 TSI lesz az alapmotor, de a 105 lóerős változat is bekerül. Az 1,4-es turbós 122 és 140 lóerő teljesítménnyel választható. Dízelből az 1,6-os 105, a 2,0 literes kivitel 150 lóerőt teljesít. Készül sportos RS variáns, egyedi spoilerekkel, feszesebb futóművel stb., ebben a 2.0 TDI 180 lóerő teljesítményű változatát vetik be, 2,0 literes turbós benzinmotorral pedig 220 lóerős lesz.