Elődjéhez hasonlóan három változatban készülhet az új Mazda6 is, de mégis más lehet a karosszéria-kínálat összetétele. Ellentétben a korábbi generációkkal, az új Mazda6-ból nem készül ötajtós változat, aki szedánt akar, annak ott a négyajtós, aki praktikumot, annak meg a kombi.

A hármas kínálat pedig úgy alakul, hogy a japán gyár kupét is tervez. Mint az Autoexpress megtudta, a kétajtós változat 2014-ben mutatkozhat be. Nem kétséges, hogy lehet rá igény, hiszen a Mazda6 megismert formaterve igen látványos, ha azt átültetnék kupé karosszériába, az Audi A5-nek is ellenfelet állíthatnának.

Műszaki szempontból nem rejtene komoly nehézséget az autó megvalósítása, hiszen a padlólemezt, a motorokat, a futóművet is átemelhetik a normál Mazda6-ból. A brit magazin információja szerint ráadásul lehetséges egy MPS-variáns elkészítése, ami az ütős formához illó dinamikát biztosítana a kocsinak.

Az új 2,0 liter hengerűrtartalmú Skyactiv motorhoz turbófeltöltő és töltőlevegő-hűtő kapcsolódna, így nagyjából 260 lóerős teljesítményt nyújtana. Hat másodperc körüli 100-as sprintidő és 240 km/óra végsebesség is elérhető lehet.

A kupé számára fő piac Észak-Amerika lehet, de Japánban és Európa nyugati felén is sok fogyhat az autóból.