Az anyavállalat Daimler keddi közlése szerint a Mercedes-Benz rastatti összeszerelő üzemben a jövő héttől kezdve három műszakban fognak dolgozni és 500 embert vesznek fel határozatlan időre. A stuttgarti társaságnál azt is közölték, hogy 70 ezer megrendelést kaptak a Mercedes A-osztályra azóta, hogy júniusban megkezdődött az értékesítés.

Ugyanakkor néhány napja a Daimler – amelyhez a Mercedes-Benz mellett, a Smart, a Maybach és az AMG márkák tartoznak – azt közölte, hogy a szokásosnál hosszabb időre állítja le gyártósorait az év végén. A legtöbb üzemben két hétre állítják le a gyártást az év végén, szemben a tavalyi, többségében egyhetes leállással. A meghosszabbított üzemszünettel a Daimler a belföldi, németországi nyomott piaci helyzethez kíván igazodni.

Magyarországon, a kecskeméti üzemben a Mercedes-Benz új kompakt generációjának első képviselője, a B-osztály készül. A stuttgarti Daimler konszern 2008 júniusában jelentette be, hogy 800 millió eurós beruházással üzemet létesít Magyarországon. A gyárat idén márciusban adták át.

Forrás: MTI