Sebastien Loeb kiesett Szardínián 2 Sebastien Loeb győzelmi mutatója elképesztő, de vele is előfordul, hogy hibázik, mint például a Szardínia-rali pénteki első (összességében 3.) szakaszán. A Citroën versenyzője 1,1 másodperces előnnyel kezdte a napot és a leggyorsabb volt a szakasz első szektorban a leggyorsabb is volt, ám az ötödik kilométer után bajba került.

“Nagyon, nagyon keményen hajtottam, de volt egy kis hiba az itinerünkben, túl gyorsan mentünk az egyik kanyarban. Eltaláltunk néhány követ a kanyar kivezető részén” – mesélte Loeb. “Megpördültünk. Aztuán visszafordultunk és akartunk tovább menni. Éreztem, hogy gond van a kormányzással, próbáltam folytatni, de a következő kanyarban már nem működött a kormány, meg kellett állnunk” A Citroën csapat elmondta eltört a kormánymű egy eleme az ütközés során.

Mint kiderült az itinerben található hiba valószínűleg a koncentráció hiányának volt köszönhető, miután a pályabejáráson, pont a baleset előtti kanyarnál kaptak defektet.


Az előző versenyen kilencedik világbajnoki címét is begyűjtő francia sztár holnap vélhetően folytathatja a versenyt, de a kihagyott szakaszokért kapott darabonként ötperces, büntetéssel bőven fél órás hátrányt kellene ledolgoznia.

Loebnek idén ez volt a második kieséses az előző még a Portugál-ralin történt, akkor nem hallgatott navigátorára, inkább a szemének hitt a sötétben, ami viszont becsapta. Az árokban kötöttek ki.

A Szardínia-ralit a Citroën másik versenyzője Mikko Hirvonen vezeti 15 másodperccel a fordos Petter Solberg előtt. Nem járt jól a Citroën Junior versenyzője Thierry Neuville sem, aki hat percet veszített miután felborult versenyautójával. A belga ráadásul megsérült a kezén, amikor visszaborították a DS3 WRC-t a kerekeire.