A Porsche vezetője, Matthias Müller elárulta, hogy a német autógyár egy sportkocsin dolgozik. Nem a 918 Spyderről beszélt, hanem egy további modellről. Ezzel megerősítette a szintén tőle származó információkon alapuló pletykát.


A német Handelsbalttnak adott interjúban megerősítette, hogy a Porsche továbbra is jelentős befektetéseket tesz az új modellek elkészítésért, annak ellenére, hogy az autóipari válság nő Európában. “A különleges modellek kritikus részét képezik a növekedési stratégiánknak” – mondta.

2018-ra ugyanis a VW-konszern a világ első számú autógyártója kíván lenni, ehhez a Porschénak is a jelenleginél több, kétszázezer autót kell eladnia. 2013-ban érkezik a Macan, a cég új kompakt szabadidő-autója, illetve megkezdődik az új hibrid szupersportkocsi, a 795 lóerős 918 Spyder forgalmazása.
 
Ám ezzel nem zárul le az új modellek sora, ugyanis Müller elmondása szerint készül egy új sportkocsi, amely 300-400 ezer euró (80-110 millió forint) közötti áron kerül a piacra, azaz a 911 és a 918 közé illeszkedik. Régóta pletykálják, hogy a Panamera technikáját felhasználva készülhet egy kupé, feltámasztva a 928-ast. Ám ez nem az az autó lesz.

Müller ugyanis azt is elárulta, hogy a motor az utasok mögé, középre kerül. Feltételezhetőleg a 918 fejlesztésére költött óriási összeget ezen a modellen kívánják pénzre váltani, míg a 918 elsősorban a márkaimázst növeli.

Miért ne használhatnák 918 vázát, amibe a Cayenne-ben, a 911-ben és Panamerában használt 4,8 literes duplaturbós benzinmotor kerülhetne? Most 550 lóerővel szerepel a V8-as, de 600-620 lóerőre erősítve igazán izgalmas kombináció születhetne a karbon vázzal párosítva.

Nagyjából 3-3,3 másodperc alatt gyorsulhatna 100 km/órás sebességre és akár 320 km/órás sebességet is elérhetné a járgány. Ez lesz a Porsche harmadik középmotoros modellje a kínálatban a Boxster/Cayman és a 918 mellett.

Ez persze nem zárja ki a Panamera kupé megvalósítását sem. Müller a Panamerával kapcsolatosan elmondta, hogy a követlező generáció a jelenleginél sportosabb lesz, még kupésabb formával. Vélhetően a szeptemberben bemutatott Panamera Sport Turismo concept alakul utcai modellé.