3 perc alatt a Föld körül BMW-vel 2 Föld körüli út egy BMW motorkerékpárral három perc alatt? Természetesen lehetetlen, még egy olyan motoros számára is, mint Miquel Silvestre. Ha valakinek mégis ösztönzésre van szüksége, hogy nekivágjon saját világ körüli kalandjának, az nézze meg a spanyol motoros legutóbbi videóját, amelyet úgy lehetne leírni, mint egy nagy sebességű Föld körüli utazást BMW stílusban.

A felfedező több mint 90 országon motorozott keresztül különböző BMW motorkerékpárokon, legutolsó túrája során – amely 2011 júniusában kezdődött és múlt hónapban ért véget – körülbelül 50 000 kilométert tett meg R 1200 GS-ével.

Miquel még mindig az Egyesült Államokban tartózkodik, ahol túrája véget ért. Bár motorkerékpárját már elszállíttatta Spanyolországba, mégsem siet vissza korábbi ügyvédi foglalkozásához, mivel elfeledett spanyol felfedezők nyomait végigjárva, most az a célja, hogy új könyvet adjon ki és úti íróként szeretné megélhetését biztosítani.

Az 1968-ban született spanyol férfi utazó és irodalmár. Három novellája jelent meg A vak asszony, a Pillangók a sötétkamrában és “Spanya SA” címmel, valamint a nevéhez fűződik a “Starry Dynamo” című mesekönyv. Foglalkozását tekintve sikeres ügyvéd és újságíró volt, mielőtt hétköznapi életét feladva világutazóvá vált. Túrái során különböző BMW motorkerékpárokkal közlekedett.

Természetesen a GS modellek nagy rajongója, három darab tulajdonosa is, amelyek között megtalálható egy R 80 G/S illetve a legújabb GS is, amelyikkel legutóbbi túráját teljesítette.