Az első SL modell 45. születésnapja alkalmából limitált sorozatú versenyautót kínál a Mercedes-Benz. Mindössze öt darab készül az SLS AMG GT3 45th Anniversary modellből. Bár tökéletes pálya-versenyautó, a német gyártó egyértelműen gyűjtőknek ajánlja, akik rajonganak a motorsportért.


Nagyjából 130 millió forintért egy kiállítási tárgy? Biztosan nem lesz gond eladni!

A versenyautón karbonból készül a motorháztető, a csomagtérfedél, az ajtók a sárvédők, az első és hátsó üközők, az orrspoiler, a hátsó szárny és diffúzor is. A többi SLS AMG GT3-mal ellentétben nem fehéren várja a szponzorok logóit, helyette elegáns matt szürke fényezést kap. Ugyanez a szín köszön vissza az utasokat védő bukócsövön is, míg a műszerfal matt fekete karbon, a kormányközép és a hatpontos biztonsági övek pedig ezüstszínűek.

Műszakilag egyébként az évfordulós GT3 is olyan, mint a többi, 6,2 literes V8-as szívómotor hajtja a hátsó kerekeket hatfokozatú szekvenciális váltón keresztül. Az 556 lóerőnek 1350 kilót kell megmozgatnia. A motor ugyanúgy kézzel készült, de annyiban különlegesebb, hogy ennél az ötnél az AMG márka nagykövete, Bernd Schneider is segédkezett.

Az SLS AMG GT3 fő tesztelője, a háromszoros DTM-bajnok, FIA GT-világbajnok nemcsak a szerelésben, segédkezik, de ő adja át az autókat a szerencsés vevőknek. A ceremóniához egy Schneider által konferált gyárlátogatás és egy közös autózás is hozzátartozik.