A Kia megerősítette, hogy elektromos hajtású változat is készül majd a következő generációs Soulból. A villanyautó 2014 közepén csatlakozik a kínálathoz.

Csak Dél-Koreában kapható a Ray

Csak Dél-Koreában kapható a Ray

Csak Dél-Koreában kapható a Ray


Mint Benny Oeyen, a Kia európai marketingigazgatója a brit Autoexpress magazinnak elárulta, a teljesen új Kia Soul, elektromos autóként érkezik Európába. A szakember elmondta, hogy az új Soul egy tökéletesen új autó lesz, nem ráncfelvarrás és 2013-ban mutatkozik be.

Ám ennek ellenére várhatóan az autó a jelenlegi formákat viszi tovább, miután az amerikai és kanadai fiatalok körében igen népszerű a modell. Épp emiatt valamelyik soron következő nagy amerikai autószalonon mutatkozik majd be, elképzelhető februárban Chicagóban, vagy március végén New Yorkban.  

A Soul elektromos változata az első nagy sorozatú villanyautó lesz a Kiától, azt követően, hogy a dél-koreai piacon megjelenik a szeptemberben bemutatott Ray. Ez a kocsi 68 lóerős motort rejt, amivel 140 kilométert tud megtenni két feltöltés között. 0-100 km/óra között 15,9 másodperc alatt gyorsul, végsebessége pedig 130 km/óra.

Sokkal több a Soultól sem várható, miután az új modell a mostanihoz hasonlóan nehezebbnek ígérkezik, mint a Ray. A Soul egyébként a jelenlegi egy helyett több karosszériaváltozatban is elképzelhető, nyitható tetős és GT-variáns is a lehetőségek között van.