Valamikor a jövő  évben jelentősebb felújításon esnek át a Volvo szedánjai, amelyek hozzájárulhatnak a márka eladásainak növekedéséhez – mondta el Doug Speck, a Volvo globális marketing és kereskedelmi vezetője az Automotivenews magazinnak. A hírek szerint a szokásos ráncfelvarrásnál is jelentősebb módosításon esnek át az autók. Az S60 2010-benmutatkozott be, azon vélhetően kevesebbet dolgoznak majd, a 2006 óta piacon lévő S80-ason bizonyosan több lesz az újdonság.

A lépcsőshátú modelleket követően 2014 második felében mutatkozik be az új XC90. Ez a modell lesz az első, amely a Volvo új moduláris padlólemezére épül majd. A padlólemez az egységes felhasználhatóságot biztosítja több modell esetében.

Az új járműplatform-architektúrával a legtöbb Volvo modell a jármű méretétől és összetettségétől függetlenül ugyanazon gyártósoron gyártható. A könnyű anyagok használatával a hamarosan megjelenő új modellek 100-150 kilogrammal könnyebbek lesznek az azonos méretű jelenlegi modelleknél.


Motorjai már a svéd gyár új irányvonala szerint készülnek, amely kimondja, hogy nincs szükség hat és nyolc hengeres motorokra, ha azok teljesítményét “kisebb” motorokkal is el lehet érni, miközben a fogyasztás a jelenlegi négyhengeresekénél kisebb szintre csökkenthető.

Az új és felújított modelleknek komoly szerepet szán a Volvo stratégiai céljai elérésében. 2020-ra a márka szeretné elérni az évi 800 ezer autó eladását. Ehhez a kínai piac mellett az amerikai adja majd a fő bázist.