Belgiumban évi 450 ezer autó kel el, nagyjából tízszer annyi, mint hazánkban, pedig az ország lakosainak száma csupán egymillióval több. Szóval van potenciál az autópiacon, nem is meglepő, hogy saját autóval próbálkozik valaki.

Ezt itt a VDS GT 001, egy új sportkocsi Belgiumból, amelyet Raphael van der Straeten fejlesztett. Az autóversenyző korábban főként GT3-as Mustanggal indult. Az amerikai izomautó hatása a formaterven érezhető is, de nem átütően, olasz és brit sportkocsik jegyei is felsejlenek.

Belga sportkocsi Le Mans-i háttérrel 2 Az autó alapját egy másik belga gép, a Gillet Vertigo adja, nomex/karbon vázra karbonból készült karosszéria kerül. Motorja a Maserati által használt, Ferrari-fejlesztésű 4,2 literes V8-as, 480 lóerős teljesítménnyel. A motor hatfokozatú szekvenciális váltón kapcsolódik a hátsó kerekeket hajtó differenciálműhöz.

Az autó menetdinamikai adatait nem tudni, de a motorteljesítmény és a 950 kilós tömeg alapján akár négy másodperc alatti sprintidőt és 300 km/óra feletti sebességet is produkálhat a kocsi.
Belga sportkocsi Le Mans-i háttérrel 3
A tervek szerint 22 darab épül belőle, de máris készül egy R változat, a versenypályákra, Van der Straeten célja ugyanis, hogy autója rajthoz álljon a Le Mans-i 24 órás versenyen, így építve megfelelő marketinghátteret az eladáshoz. Ez azonban nem megy egyből, előbb más hosszútávú versenyeken kell bizonyítani, a folyamat januárban indul a dubaji 24 órás futamon.