Úgy tűnik nem lesz semmi a Fiat terveiből, hogy megvegye az Opelt. A General Motors az Opel mögött áll, az európai autógyártót a csoport szerves részének, és a GM jövője szempontjából meghatározó elemének tekinti – reagált a GM európai igazgatója, Stephen Girsky egy tegnap megjelent hírre.

Mint arról mi is beszámoltunk az Il Sole 24 Ore azt írta, a Fiat ismét tárgyalna a General Motorsszal az Opel esetleges megvásárlásáról, ha az amerikai autógyártó el akarná adni európai leányvállalatát. Az olasz lap forrás megnevezése nélkül azt írta, hogy Sergio Marchionne vezérigazgató gyakorlatilag zéró költséggel kívánná megszerezni a veszteséges Opelt. Hivatalosan azonban a társaság elképzelését még nem nyújtotta be a GM-nek.

A General Motors pénteki közleményében kijelentette: nem áll szándékában eladni az Opelt. Stephen Girsky kitért arra is, hogy a GM és PSA integrációja a tervek szerint halad. A GM az év elején jelentette be, hogy nagyjából 1 milliárd eurós tőkeemelést hajt végre és 7 százalékos részesedést szerez a francia autógyártóban, így a cég második legnagyobb tulajdonosává válik.

A Fiat három évvel ezelőtt egyszer már megpróbálta megszerezni az Opelt, amikor azt a General Motors megpróbálta értékesíteni, miután az csak veszteséget termel.

Forrás: MTI