Hasonlóan a korábbi generációkhoz, az új Volkswagen Bogár (Beetle) is kétféle karosszériával készül, a teljesen zárt változat után elkészült a kabrió is. A vászontetős változat decemberben a Los Angeles Autoshow-n mutatkozik be, Európába 2013 elején érkezik a kocsi.

Az első generációs Bogár kabrió még 1949-ben mutatkozott be, amelyet 2002-ben követett a retrodivat jegyében született második generáció nyitható tetős változata. Persze utóbbi meg sem közelítette az ős 330 ezer darabos eladását.

Lenyitja tetejét a Bogár 2 Természetesen az új kabrió követi a zárt változat formanyelvét, így elődjéhez képest sportosabb, dinamikusabb képet mutat, a tetővonal pedig laposabb. Az utastér egyértelműen mai Volkswagen, de a kerek műszerek nosztalgikus hangulatot teremtenek.  A cél ezúttal itt is ugyanaz, mint a zárt variánsnál, a női lelkű vevők mellé férfi tulajdonosok felhajtása.

Az összecsukható tető természetesen vászonból készül, nyitása, zárása teljesen automatikus, az átalakulás folyamata tíz másodpercig tart és 50 km/óráig menet közben is megtörténhet. A Volkswagen abszolút négyülésesnek ígéri autóját, amelynek csomagtartója 225 literes, így néhány kisebb táska is az utasokkal tarthat. A biztonságról aktív bukócsövek is gondoskodnak, amelyek az autó felborulásakor ugranak ki a hátsó ülések mögötti részből.
Lenyitja tetejét a Bogár 3 Hétféle motorváltozattal választható a Beetle Cabriolet. Az alapmodellbe 1,2 literes turbós kerül, 105 LE teljesítménnyel, de választható még 1,4 TSI 160, 2,0 TSI 200 lóerővel, dízelből pedig 1,6 literes (105 LE) és 2,0 literes (140 LE).  Ezen túlmenően a két 105 lóerő teljesítményű motor takarékosabb BlueMotion Technology kivitelben is elérhető. A manuális sebesség váltó helyett felárért duplakuplungos automata szerkezet is rendelhető.